Home Nieuws Tillman in Eindhoven voor medische keuring, miljoenendeal volgt | ‘Beste speler van...

Tillman in Eindhoven voor medische keuring, miljoenendeal volgt | ‘Beste speler van Rangers wegkapen, slim’

5232
0

PSV is hard op weg de Duits-Amerikaanse middenvelder Malik Tillman van FC Bayern München te contracteren.

De gewilde middenvelder en potentiele opvolger van Xavi Simons, ondergaat momenteel de gebruikelijke keuring bij Top Support in Eindhoven en zal vermoedelijk later op de woensdag en anders donderdag officieel worden gepresenteerd.

Eerder deze week bereikte Tillman met werkgever Bayern München overeenstemming over verlenging van zijn contract tot medio 2026, waarna de Duitse gigant heeft ingestemd met een verhuur aan PSV. In de huurovereenkomst is een koopoptie opgenomen, die inclusief bonussen 15 miljoen euro bedraagt. Dat is stevig te noemen en de vraag of dat realistisch is voor PSV, is dan ook zeker rechtvaardig te noemen.

Wie is Malik Tillman precies? Los van het feit dat Tillman een bekende speler is voor Earnie Stewart, is de middenvelder een in Duitsland opgegroeide zoon van een Amerikaanse militair en een Duitse moeder, die de jeugdopleiding van Bayern München heeft doorlopen. In München heeft men nog altijd veel vertrouwen in zijn carriere en dat is meteen de reden dat men Tillman niet zomaar aan PSV verkoopt.

Afgelopen seizoen speelde de viervoudig Amerikaans international op huurbasis voor Rangers FC en stond hij in de beide duels tegen PSV op het veld. Tillman speelde 43 duels voor Rangers en scoorde twaalf goals en gaf vijf assists.

Aanvankelijk was Charles De Ketelaere de belangrijkste kandidaat om Xavi Simons in te vullen, maar zijn komst bleek onhaalbaar en dus verlegde PSV de aandacht naar Tillman. PSV versterkte zich eerder al met Noa Lang en maakte alvast 12 miljoen euro over aan Club Brugge. Ook betaalde PSV fors voor Ricardo Pepi aan FC Augsburg. Toch lijkt PSV na het te betalen bedrag van 1 miljoen euro aan FC Bayern Munchen nog steeds niet klaar te zijn met investeringen.

Earnie Stewart blijft inzetten op de komst van nog een rechtsbenige centrale verdediger, waarvoor Zeno Debast van het niet meewerkende Anderlecht een belangrijke kandidaat is. Ook zet Stewart nog in op de komst van Aster Vranckx van VfL Wolfsburg.

Op Twitter raken de PSV fans alvast enthousiast over de komst van Malik Tillman naar PSV. Zo wordt de club geprezen Tillman juist over te nemen in de periode dat de wegen van PSV en Rangers FC elkaar vermoedelijk spoedig weer zullen gaan kruisen.


Vorig artikelTrainer Sturm Graz met stomheid geslagen: ‘Dit was de sterkste tegenstander als trainer bij deze club’
Volgend artikelIn Oostenrijk vergelijkt men ‘beter’ PSV met ‘minder’ Feyenoord: ‘Dit heb ik lang niet meer gezien’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in