Home Nieuws ‘Makkelijke’ maar stevige kritiek op Peter Bosz: ‘Hij heeft alleen een plan...

‘Makkelijke’ maar stevige kritiek op Peter Bosz: ‘Hij heeft alleen een plan A’

1085
0

Makkelijke kritiek voor Peter Bosz aan tafel bij het programma Rondo van Ziggo Sport.

De heren analisten blikten alvast vooruit op de wedstrijd van PSV tegen Sevilla maar niet zonder terug te kijken naar Arsenal – PSV in Londen. PSV verloor stevig van de Londense club maar sloeg zeker geen modderfiguur. Met name aan de bal was het soms gewoon goed wat de ploeg van Bosz liet zien.

Analist Khalid Boulahrouz heeft wel een mening over de wedstrijd van PSV in Londen en de analist kraakt het tactische plan van Bosz. Boulahrouz is van mening dat Peter Bosz op tactisch vlak flexibeler moet zijn. De Ziggo-analist vindt dat Bosz zich soms blind kan staren op Plan A en over te weinig aanpassingsvermogen beschikt als de situatie daar juist om vraagt.

“Het is wel een beetje kenmerkend bij hem”, begint Boulahrouz bij Rondo. “Hij neemt heel veel risico, je speelt hoog op het veld. Maar soms moet je ook naar de tegenstander kijken, van oké: wat is het gevaar? Daar moet je ook een beetje naar gaan spelen.”

Boulahrouz denkt dat Bosz er goed aan doet om zijn spelers op meerdere scenario’s in een wedstrijd voor te bereiden. “Hij heeft alleen een Plan A. Dat is zijn visie en daar gelooft hij heilig in. Dat is ook prima, alleen tegen sterkere tegenstanders moet je je gaan aanpassen. Je kan niet hetzelfde spelen tegen Go Ahead Eagles als tegen Arsenal.”

Peter Bosz is het zeker niet eens met de kritieken die na de wedstrijd tegen Arsenal in Londen loskwamen. Bosz ziet het beduidend anders en zegt over de nederlaag in het Emirates Stadium dat er lering uit getrokken dient te worden. De trainer erkende wel dat Arsenal maar weinig kansen weggaf.

“Ik vond ons in balbezit goed spelen tegen Arsenal, maar we zijn niet tot echte kansen gekomen. Verdedigend moeten we het ook beter doen. We bewaren het voor morgen. Als je je kruit verschiet in zo een wedstrijd, is het ook niet goed”, aldus Peter Bosz over de wedstrijd tegen Sevilla.


Vorig artikelLuuk de Jong gaat strijd aan met Sergio Ramos, Spaanse media waarschuwen Ramos voor De Jong
Volgend artikelZo kondigt PSV de terugkeer van de Champions League in het Philips Stadion aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in