Home Nieuws ‘Makkelijk voetballend’ PSV verslaat Augsburg bij debuut Noa Lang, ‘Gakpo-achtig’ talent maakt...

‘Makkelijk voetballend’ PSV verslaat Augsburg bij debuut Noa Lang, ‘Gakpo-achtig’ talent maakt winnende

7586
0

Er vielen deze week geen inkomende transfers te noteren bij het trainingskamp in Oostenrijk. Desalniettemin lijkt de selectie onder Peter Bosz goede stappen voorwaarts te hebben gemaakt.

Middels een zege op FC Augsburg heeft PSV het trainingskamp in Oostenrijk afgesloten. Na twee keer 75 minuten bleek de ploeg van Peter Bosz met 2-1 te sterk voor de voormalig werkgever van Ricardo Pepi. Bosz zag dat Noa Lang in het eerste gedeelte een prima officieus debuut voor PSV maakte.

Ook Isaac Babadi kreeg een kans in de basis als vervanger van de vertrokken Xavi Simons. Ibrahim Sangaré en Joey Veerman complementeerden het middenvelder en Luuk de Jong droeg de aanvoerdersband.

PSV kwam al na een kwartier op achterstand tegen de Bundesliga-club toen Dion Beljo de score opende voor de Duitsers. PSV kwam snel op gelijke hoogte via Luuk de Jong, die scoorde op aangeven van Joey Veerman. Het vertrek van Xavi Simons lijkt de ploeg tot op heden weinig te deren. Na 75 minuten, bij een 1-1 stand, werden alle spelers uit het eerste bedrijf vervangen. In het tweede bedrijf kwam PSV op 2-1 via Julian Kwaaitaal, die afgelopen week door Rik Elfrink met Cody Gakpo werd vergeleken.

Kwaaitaal scoorde na 99 minuten de winnende treffer. In de podcast Heet van Herdgang zei Elfrink afgelopen week de nodige potentie bij Kwaaitaal te zien maar de journalist wilde wel benadrukken dat Kwaaitaal in eerste instantie qua uiterlijk iets weg heeft van de naar Liverpool vertrokken Cody Gakpo. Hoe dan ook, Julian Kwaaitaal lijkt een volgend aanstormend talent van de PSV Academy te zijn, die zich laat zien aan Peter Bosz en zijn technische staf.

Vielen er verder nog zaken op tegen FC Augsburg? Jazeker, Isaac Babadi liet enkele fraaie staaltjes voetbal zien. Ook in de combinatie bleek zijn talent eens te meer tot op heden niet overdreven omschreven te zijn. Ook Walter Benítez wist zich ook nog te onderscheiden. De Argentijnse doelman stopte een door hem zelf veroorzaakte strafschop. De Argentijnse goalie keepte in het tweede gedeelte, Joël Drommel begon het oefenduel.

Volgens PSV clubwatcher Rik Elfrink combineerde en speelde PSV in met name het eerste bedrijf zo nu en dan vrij aardig. Het was ook de wedstrijd van Ricardo Pepi. Voor de spits was het treffen een bijzonder weerzien met zijn voormalige werkgever. De Amerikaan kwam in de tweede helft van 75 minuten binnen de lijnen.

PSV in de eerste 75 minuten: Drommel; Sambo, Ramalho, Boscagli, Mwene; Sangaré, Veerman, Babadi, Bakayoko, De Jong en Lang

PSV in de tweede 75 minuten: Benítez; Kwaaitaal, Teze, Van de Blaak, Van Aanholt; Comenencia, Van den Heuvel, Land; El Ghazi, Pepi en Vertessen

De foto van Julian Kwaaitaal is van PSV.nl


Vorig artikelWachten op ‘Sangaré miljoenen’ om drie transfers te kunnen afronden | Potentie Babadi en Tygo Land tegen Augsburg zichtbaar
Volgend artikelWalter Benítez laat aan duidelijkheid niets te wensen over na gehoorde vertrekwens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in