Home Columns Maher in Turkije; toeval of niet?

Maher in Turkije; toeval of niet?

33
0

Adan Maher is uiterst content met zijn overgang naar de Turkse competitie. Het siert Maher dat hij kiest voor speeltijd en niet voor een grote naam.

Bij PSV kreeg Maher regelmatig basisplaatsen toebedeeld; het maakte van een talent echter een gemakzuchtige speler. Het gaat in dat geval over mentaliteit. Maher leek in zijn gedachte al bij een volgende stap, namelijk de stap richting de Europese top.
De middenvelder viel echter ver terug. De van origine Marokkaanse middenvelder is niet de enige speler van Marokkaanse komaf die over voldoende talent beschikt maar toch steeds terugvalt. De vraag is of het steeds toeval is of een samenloop van omstandigheden. De realiteit leert ons dat na het zoveelste voorbeeld van een talentvolle speler die de weg omhoog niet vast weet te houden, het geen toeval meer kan zijn.
Ismail Aisatti speelde voor PSV en Ajax maar is inmiddels ook afgegleden naar de weinig aansprekende Turkse eerste liga. Zakaria Labyad ‘speelde’ voor maar ook mét PSV en bood jaren later zijn excuses aan voor zijn houding en gedrag ten op zichte van de club.
Labyad en zijn vader hadden ondertussen wel een miljoen euro tekengeld ontvangen van Sporting. Dan is excuses maken aan je voormalige werkgever ineens ook een stuk makkelijker. Het contract van Labyad is inmiddels ontbonden na eerdere huur perioden bij Vitesse en Fulham. De jonge Marokkaanse voetballer barst van het talent maar heeft momenteel geen werkgever en lijkt zich ook op te kunnen maken voor een contract in het Midden Oosten of bv Turkije. Zakaria Bakkali is een stukje jonger maar is hard op weg een zelfde neerwaarts traject af te leggen. Steeds is een zelfde lijn te ontdekken in gedrag en prestaties. Is het toeval of niet?

Maher is ondertussen content met zijn nieuwe werkgever maar laat het ook niet na om nog even terug te blikken. In die terugblik blijkt weinig zelfkritiek te zitten.
Toeval of niet? “Dat ik hier ging tekenen, was een goed bewaard geheim. Niemand wist het”, zegt hij in gesprek met De Telegraaf. Osmanlispor heeft geen optie tot koop op de middenvelder. Bij Osmanlispor wordt hij gezien als een nummer tien en dat is de positie waar Maher weer wil spelen. “Dat ik nu veel ga spelen, maakt me blij, omdat ik bij PSV in een uitzichtloze situatie zat. Ik ben een nummer 10 en hier word ik als nummer 10 gebruikt. Ik draaide een goede voorbereiding, maar zou waarschijnlijk alleen maar op de bank zitten.”

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here