Home Nieuws Maher heeft stof tot nadenken na wedstrijd van 2 gezichten 

Maher heeft stof tot nadenken na wedstrijd van 2 gezichten 

10
0

De onnodige nederlaag in Moskou bezorgt PSV en in Adam Maher in het bijzonder, stof tot nadenken.

De communicatie tussen Moreno en Bruma was zeer matig waardoor beide verdedigers positioneel enorme fouten maakten in de dekking. Een verder slordig en lankmoedig elftal miste in de eerste helft alles om enig resultaat te behalen. De rol van Adam Maher was nog opvallender. Voor zowel de speler zelf als voor coach Cocu moet de wedstrijd in Moskou een wedstrijd van discussie zijn. Wat is de reden en oorzaak van het grote verschil in het spel en prestatie tussen de eerste helft en de tweede helft?

Met name voor Adam Maher is de wedstrijd tegen CSKA dus een ‘2 gezichten wedstrijd’ geweest. De middenvelder liet gedurende de eerste 45 minuten helemaal niets zien.
Daarentegen was Maher met sterk spel de verpersoonlijking van een sterke 2e helft. De middenvelder leverde 2 assists af op Lestienne die koelbloedig afrondde. Maher zou er goed aan doen deze wedstrijd in zijn geheugen te griffen met als doel om stabieler te gaan presteren. Het tactische plan van Cocu om de eerste helft met Maher als passende en lopende speler de snelle buitenspelers en de lopende Locadia te bedienen, leek welhaast een tactische blunder. Maher werd deze rol toebedeeld omdat Schaars minder aanvalsdrift zou brengen, sprak Cocu vooraf uit maar het pakte heel slecht uit. De 2e helft vond Maher de kracht en het vertrouwen deze rol wel goed in te vullen. De prestatie van Maher in de 2e helft moet de standaard zijn voor de labiel spelende middenvelder. Maher heeft stof tot nadenken.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here