Home Nieuws Magere transfersom | VI: Vanaf 30 miljoen euro lijkt PSV te willen...

Magere transfersom | VI: Vanaf 30 miljoen euro lijkt PSV te willen praten

10177
0

De buitenlandse interesse in Johan Bakayoko is niet meer dan normaal te noemen. Natuurlijk, het brengt geregeld het hoofd op hol van jonge spelers of zaakwaarnemers maar in het geval van Bakayoko is dat allerminst zo.

De jonge Belg leek afgelopen maanden aan het einde van de voorbije competitie met de week beter te worden. Wie Bakayoko eind januari, overigens net als de rest van het elftal dat op gênante wijze in Emmen verloor, in Emmen zag ploeteren, had niet kunnen vermoeden dat de jongeling een dusdanige spectaculaire ontwikkeling zou gaan doormaken. Johan Bakayoko creëerde kans op kans, maar miste ook kans op kans en PSV verloor van de degradant. De jonge Belg werd later die ergerlijke wedstrijd gewisseld.

Maar achteraf bezien is het ook weer niet zo opvallend te noemen. Steven Bergwijn bracht in zijn eerste maanden PSV ook hetzelfde aan de bal als Bakayoko en dat betekende vaak slordig spel, veel balverlies en onbegrijpelijke loopacties met vaak ‘vastlopen’ tot gevolg. De afgelopen maanden maakte Bakayoko grote sprongen voorwaarts en dat wist Paris Saint-Germain afgelopen december al goed in te schatten. De Franse topclub had een plan uitgestippeld middels een verhuur, zoals het recent ook Xavi Simons voorstelde maar PSV én de speler zelf hapten niet toe.

Heden ten dage is er opnieuw veel interesse maar een vertrek is niet aan de orden. ‘Ik voel me geliefd hier en wil dat terugbetalen door belangrijk te zijn op het veld. Alles wat ik doe, wil ik met maximale drive en overgave doen. In de afgelopen jaren moest ik geduldig zijn, en dat is niet makkelijk voor mij, want ik ben heel ongeduldig. Nu is mijn kans daar om als basisspeler van PSV belangrijk te zijn. Daar ben ik heel bewust mee bezig’, zegt de aanvaller in gesprek met Voetbal International.

Het weekblad is natuurlijk op de hoogte van de internationale interesse in Bakayoko en weet daar zelfs een transfersom aan te koppelen. Een som met een dusdanige waarde dat PSV bereid zou zijn om in ieder geval het gesprek aan te gaan met internationale topclubs. Opvallend daarbij is dat het genoemde bedrag door het weekblad redelijk aan de lage en magere kant te noemen is gezien alle miljoenentransfers die voorbij razen in het hedendaagse internationale topvoetbal.

Over de eerdere interesse en de huidige interesse van de aanvaller schrijft VI dat PSV nog steeds op het standpunt van december vorig jaar staat. ‘Johan is nu niet te koop.’ Alleen bij bedragen van boven de dertig miljoen euro, lijkt er met PSV over een vertrek te praten’, aldus weekblad Voetbal International over de interesse in Johan Bakayoko.


Vorig artikelDe voltreffers van Donyell Malen tegen Manchester United, Dortmund-spits gaat maar door met scoren
Volgend artikelTopclubs Ligue 1 verdringen zich rond De Ketelaere, na Lens ook Marseille in beeld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in