Home Nieuws Maduro over interesse PSV: ‘Goed gesprek en was op de hoogte van...

Maduro over interesse PSV: ‘Goed gesprek en was op de hoogte van wat er bij PSV ging gebeuren’

3166
0

Hedwiges Maduro stond tot enkele weken geleden in de nadrukkelijke belangstelling van PSV. De analist en beginnend trainer staat er goed op in de voetbalwereld en dus ging PSV het gesprek aan.

Uiteindelijk koos Maduro voor een toekomst in Almere. Over de keuze die Maduro gemaakt heeft en over het gesprek wat hij met PSV achter de rug heeft zegt hij: “Ik heb met meerdere clubs gesproken, maar blijf bij Almere City. Ik moet het hoogste trainersdiploma nog halen, stel dat ik komend seizoen naar PSV was gegaan, kan ik daar nog experimenteren, met mezelf, met het team?”, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

“PSV is een grotere club. Ik had wel een goed gesprek met hoofd-opleiding Ernest Faber en technisch directeur John de Jong. Mijn manager was erbij en omdat Rodger Linse ook de manager is van Ruud van Nistelrooy was ik op de hoogte van wat er bij PSV ging gebeuren.”

“Ik heb het ook gewoon erg naar mijn zin bij Almere”, vervolgt Maduro. “Ik heb de tijd. Omdat ik ook Oranje O17 en O18 heb gedaan, ken ik alle talenten persoonlijk die nu doorbreken in het profvoetbal of die eraan komen. Rodger zei al: je hebt met die kennis goud in handen. Mijn drive is om heel veel te leren. Louis van Gaal is zeventig en is nog steeds nieuwsgierig. Die mentaliteit zie ik bij topcoaches. Pep Guardiola heeft dat ook.”

Bij Almere City is hoofdtrainer Alex Pastoor ‘een fijne mentor’, zegt Maduro. “Waar ik mezelf over tien jaar zie? Ik denk in het buitenland. Niet omdat ik denk dat ik dan klaar ben in Nederland. Maar uit ambitie. Ik heb Spanje leren kennen als een fantastisch voetballand. Hopelijk kan ik zo goed worden als trainer dat een mooie Spaanse club het ooit aandurft met mij.”


Vorig artikelToon Gerbrands geeft Roger Schmidt een 7,5: ‘Er staat 170 miljoen euro op het veld’
Volgend artikelDankzij eindstand Franse Ligue 1 heeft PSV een geplaatste status in de Champions League

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in