Home Nieuws ‘Madueke vervanger’ Ismael Saibari maakt ook op analisten veel indruk: ‘Deze jongen...

‘Madueke vervanger’ Ismael Saibari maakt ook op analisten veel indruk: ‘Deze jongen kun je niet zomaar kopen’

10105
0

Ismael Saibari zou zomaar eens de verassing van dit seizoen kunnen gaan worden.

De aanvaller, op meerdere posities inzetbaar, heeft zaterdag als invaller zijn kans gegrepen in het duel om de Johan Cruijff Schaal. ESPN-analisten Kees Kwakman en Kenneth Perez zijn enthousiast over de 21-jarige aanvallende middenvelder, die dit seizoen weleens zijn grote doorbraak zou kunnen gaan beleven.

Johan Bakayoko werd als vervanger van de geblesseerde Noni Madueke zaterdagavond te weinig ingespeeld en te weinig in het spel betrokken. De jonge Belg leek nog wat beduusd in zijn spel en leek nog niet te vertrouwen op zijn individuele kwaliteiten. De buitenspeler zocht te weinig de één tegen één duels op.

Dat gold duidelijk niet voor Saibari, die hem na ruim een uur verving. “Ik had hem op rechts nog niet gezien. In de oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven speelde hij op links en maakte hij die twee goals”, reageert Kwakman enthousiast bij ESPN. De analist dacht toen nog aan een verhuur maar komt daar nu op terug. “Want het is een jongen die nu al twee jaar in de Keuken Kampioen Divisie heeft gespeeld. Hij moet nu op het hoogste niveau gaan spelen, maar ja, als hij zo invalt op rechts, en Noni Madueke is er niet…”

Ook Perez is enthousiast over wat hij gezien heeft van Saibari. “Vanaf rechts vind ik het altijd veel moeilijker spelen als rechtsbenige, dat deed hij hartstikke goed. Hij had een paar goede acties, zoals bij de 2-4”, stelt de Deen die ook het gedrag van Saibari benoemd. “Hij werd geraakt, hup, stond meteen weer op. Een kerel zijn, niet al dat overdreven gedoe. Fysiek is hij zeer goed. Dat is gewoon goud waard. Xavi Simons is waarschijnlijk een leukere speler om naar te kijken, maar fysiek is dat wel anders. Simons maakte wel een mooie goal, maar deze jongen met zo’n fysiek, dat kun je niet zomaar kopen. Saibari wordt mijn one to watch”, aldus Kenneth Perez.


Vorig artikelVan Nistelrooij vreest voor WK Madueke en houdt vertrek Philipp Max tegen: ‘Daar ben ik voor gaan liggen’
Volgend artikelOok Van Nistelrooij geniet van invalbeurt Saibari, jonge aanvaller wacht veel kansen en speelminuten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in