Home Nieuws Madueke stellig: ‘Normaal gesproken moet ik de beste zijn bij PSV’

Madueke stellig: ‘Normaal gesproken moet ik de beste zijn bij PSV’

1213
0

Noni Madueke is weer helemaal terug van weggeweest en is de rest van het lopende seizoen van plan zijn grote belofte alsnog te gaan inlossen.

Blessureleed en Noni Madueke zijn helaas een lange periode aan elkaar verbonden geweest. Madueke kende al veel blessureleed en moest ook dit seizoen lange tijd vanaf de zijlijn toekijken. Steeds onverwacht volgt er een nieuwe stevige blessure. Madueke is in ieder geval niet bang dat hij zijn basisplaats aan de rechterkant verloren is na zijn lange absentie.

Ruud van Nistelrooij zag al vele alternatieven de revue passeren voor de rechterkant. Zo mochten Ismail Saibari en Xavi Simons veelvuldig aan de rechterkant opereren, terwijl ook Anwar El Ghazi en Johan Bakayoko er uit de voeten kunnen. In gesprek met Voetbal International zegt Madueke echter niet voor zijn plek te vrezen. “We hebben veel goede spelers die veelzijdig zijn en dus op verschillende posities kunnen spelen. Maar ja, weet je, normaal moet ik gewoon de beste zijn. Als alles goed gaat, moet ik veel in de basis te zien zijn.”

Van Nistelrooij liet zich eerder tegenover Voetbal International al positief uit over Madueke. “Ik denk dat de ontwikkeling van Noni geweldig is. Zijn vermogens als kracht en snelheid gecombineerd met zijn technische vermogens. Natuurlijk kost het tijd om dit stabiel te krijgen. Niet alleen fysiek, maar ook in zijn prestaties. Maar met tijd kan Noni zich ontwikkelen tot een fantastische voetballer.”

Het spel van de vleugelaanvaller moet volgens van Nistelrooij wel een pak stabieler worden. Madueke kan zich wel vinden in die woorden en visie van de trainer. “Van Nistelrooij was een hele goede speler en PSV heeft het onder hem in de eerste helft van het seizoen goed gedaan. Ik ben nu heel duidelijk gefocust en klaar voor de tweede helft van het seizoen. Dan komt het allemaal wel goed.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here