Home Nieuws Madueke in gesprek met Engelse media: ‘Ik denk dat ik een van...

Madueke in gesprek met Engelse media: ‘Ik denk dat ik een van de beste spelers van de competitie kan worden’

5730
0

Het was voor Noni Madueke een zomer vol geruchten en rumoer. Tal van Europese tobclubs werden met hem in verband gebracht maar Madueke blijft voorlopig bij PSV.

Maar de eindconclusie is geworden dat PSV en Madueke het lopende contract tot en met 2024 hebben weten te verlengen tot de zomer van 2025. In Engeland wordt zijn ontwikkeling inmiddels op de voet gevolgd en dat heeft de topaanvaller zelf afgedwongen met zijn prestaties. In gesprek met Engelse media laat Madueke weten dat hij op zijn plaats is in Eindhoven maar wel een voorkeur voor een terugkeer naar de Premier League heeft.


“Bij PSV ben ik belangrijk voor het team, maak ik goals en doe ik wat ik moet doen als aanvaller. We zijn goed begonnen, staan eerste in de competitie, het is alleen jammer dat we niet naar de Champions League gaan”, zegt Madueke tegen The Mirror.

Via PSV hoopt Madueke de top van het internationale voetbal te bereiken want dat is en blijft zijn absolute doelstelling. “Ik heb hoge verwachtingen van mezelf. Ik denk dat ik een van de beste spelers van de competitie kan worden en dat is wat ik ook wil bereiken. Nederland is mooi. Het is er wat rustiger dan in Londen. Daardoor blijft de afleiding minimaal en kan ik me focussen op voetbal”, zegt de aanvaller, die bij PSV dit seizoen met rugnummer 10 zal gaan spelen.

PSV maakte onlangs bekend dat Madueke zijn contract met één jaar heeft verlengd, tot 2025. Madueke voelt zich erg prettig bij de nieuwe verlenging “Ik ben blij dat ik mijn toekomst aan PSV heb verbonden, ik voel me gelukkig. Ja, als je het goed doet is er altijd interesse. Maar het is het beste om bij PSV te blijven. Dit is de juiste keuze.”

Madueke wil ooit terug naar Engeland om te slagen in de Premier League. “Dat is de beste competitie ter wereld en iedere jonge speler uit Engeland wil daar spelen. Ik ben niet iemand die bang is om ergens anders heen te gaan. Wat het ook is, welk land, ik ben niet bang om de sprong te wagen. Ik heb de drive om de beste te worden en ben nooit tevreden.”