Home Nieuws Noni Madueke in de voetsporen van Mbappé en Robben: ‘Een waardig opvolger’

Noni Madueke in de voetsporen van Mbappé en Robben: ‘Een waardig opvolger’

2117
0

Noni Madueke maakt momenteel door geheel Europa veel indruk.

Diverse topclubs en internationale scouts hebben Madueke bovenaan de bekende lijstjes staan en is afgelopen jaar al meermaals serieus geboden op de Engelse aanvaller. Clubs door geheel Europa zien de potentie van Madueke.

Dat geldt uiteraard ook voor de diverse analisten en journalisten die ons land rijk is. Op ESPN gaat het vrijwel dagelijks over Madueke en ook de kranten en voetbalmedia staan vol met analyses en artikelen over de potentie van de jonge PSV’er.

Ook PSV icoon René van de Kerkhof en oud-PSV Europa-Cup 1 winaar Gerald Vanenburg zijn onder de indruk van Noni Madueke en dichten hem een grote toekomst toe. Wel stellen beide iconen dat Madueke er goed aan doet om stapsgewijs zijn carrière voort te zetten.

Madueke doet Van de Kerkhof denken aan Arjen Robben. “Dat naar binnenkomen en dan met links uithalen. Zoals hij tegen Midtjylland en Ajax deed’, zegt van de Kerkhof tegen Voetbal International. “Madueke zou in dat opzicht een waardige opvolger van Robben kunnen worden.”

Ook voormalig technicus Gerald Vanenburg is een fan van Madueke en volgt hem op de voet. “Madueke kan echt heel erg goed worden, hij is een heel bijzondere speler. Hij lijkt met zijn kwaliteiten wat op Kylian Mbappé. Drive, snelheid en scorend vermogen, daar zijn die topclubs allemaal gek op. Madueke zal alleen in de kleine ruimte nog wel een stap moeten zetten. Dat kan hij het beste hier in Nederland bij PSV doen”, zegt Vanenburg tegen VI.

Van de Kerkhof adviseert Madueke in Nederland bij PSV te blijven. “Hij moet zichzelf de tijd geven en een paar jaar bij PSV blijven. Memphis Depay en ook Steven Bergwijn moeten voorbeelden voor hem zijn. Depay ging te vroeg en mislukte bij Manchester United, Bergwijn heeft het lastig bij Tottenham Hotspur. Als hij geduld heeft en zich doorontwikkelt bij PSV is de Europese top zeker voor hem weggelegd”, aldus een enthousiaste van de Kerkhof over Noni Madueke.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here