Home Nieuws Madueke denkt alleen aan speelminuten: ‘Laten we afwachten. Mijn voeten, die moeten...

Madueke denkt alleen aan speelminuten: ‘Laten we afwachten. Mijn voeten, die moeten praten’

581
0

Noni Madueke wordt de laatste periode nadrukkelijk gelinkt aan een transfer naar Borussia Dortmund.

Eerder was ook Leicester City concreet voor Madueke maar vooralsnog is Dortmund serieus in de markt voor de Engelse aanvaller. Madueke geeft in gesprek met Voetbal International aan hier zelf totaal niet mee bezig te zijn en louter aan PSV te denken. Dat laatste lijkt niet helemaal zo te zijn gezien zijn eerdere bezoek aan het trainingscomplex van Borussia Dortmund. “Mijn prestaties moeten voor mij spreken. Iedere keer als ik op het veld sta moet ik bewijzen dat ik altijd hoor te spelen. Dat is wat ik probeer te doen”, aldus Madueke.


De Engelsman gaat verder: “Laten we afwachten wat er gebeurt. Mijn voeten, die moeten praten. Het liefst doe ik dat vanaf de rechterkant, maar iedereen weet dat ik overal voorin kan spelen. Tegen Delbrücker was het 4-2-3-1, maar het kan ook heel goed 4-2-2-2 of 4-3-3 worden. Wat de trainer ook besluit, we zullen het zo goed mogelijk uitvoeren.”

Over Borussia Dortmund wil hij het dan ook niet hebben en geeft hij een pasklaar antwoord. “Ik ben voetballer van PSV en ik geniet momenteel van het voetballen. Dat is eigenlijk alles. Ik wil niks over hen zeggen als ik voor PSV speel. Dat is niet respectvol naar de club en de fans van wie ik houd. Ik wil wedstrijden spelen, dat is voor mij op dit moment het belangrijkst in mijn ontwikkeling. Als ik speel dan is het goed, daar ligt dus vooral mijn focus op. Maar natuurlijk neemt de coach de beslissingen.”

Madueke denkt dan ook al aan de wedstrijd tegen Galatasaray en wil er staan tegen de Turken. “Het komt er nu snel aan. Het is mijn eerste Champions League-wedstrijd, daar kijk ik enorm naar uit”, zegt hij daarover. “De kracht van de tegenstander kijk ik niet zo naar, wel naar die van mijn ploeggenoten. We hebben een sterk team. Samen zullen we alles doen om te winnen en ik wil natuurlijk mijn team helpen met doelpunten.”


Facebook Comments Box