Home Nieuws Madrileense sportkrant AS richt pijlen op Johan Bakayoko

Madrileense sportkrant AS richt pijlen op Johan Bakayoko

3685
0

De ontwikkeling van het huidige PSV blijft over de landsgrenzen ook niet bepaald onopgemerkt. Zoals eerder gemeld berichten kranten uit Italie, Spanje, Belgie, Frankrijk en Duitsland over de prestaties van PSV in de Eredivisie en in Europa.

De uitschakeling van Sevilla zorgde voor de extra aandacht vanuit het buitenland. Dat blijkt na de overwinning in Rotterdam tegen Feyenoord niet minder geworden te zijn. De tribune in Sevilla bleek vol te zitten met journalisten uit Italie, Spanje, Belgie, Frankrijk en Duitsland, die allen getuigen waren van de eliminatie van Sevilla in de Champions League.

De winnaar van de Europa League mocht door de winst in dat toernooi deelnemen aan de Champions League maar het avontuur duurt slechts zes wedstrijden, waarvan de laatste op bezoek bij Lens komende dinsdag wordt afgewerkt. De winnaar plaatst zich voor de Europa League.

PSV is ondertussen hard op weg een Eredivisie-record te evenaren en wellicht te overtreffen. Voor de Madrileense sportkrant AS aanleiding de ploeg van Peter Bosz eens grondig te ontleden. Johan Bakayoko wordt door AS geanalyseerd en komt met een opvallende vergelijking. AS ziet in Bakayoko een juweel van een speler, die een gouden toekomst tegemoet gaat.

‘Maar weinig spelers zijn zo leuk om naar te kijken. Ook landskampioen Feyenoord kan PSV niet stoppen’, wijst het medium naar Feyenoord, dat in Madrid ook onder een vergrootglas ligt omwille van de wedstrijden tegen Atlético Madrid. ‘PSV is een geweldig team, met Noa Lang, Ismael Saibari en Joey Veerman. Maar er is een andere factor die eruit springt, die zo anders is. En het is de sleutel tot het succes van het team van Peter Bosz’, aldus AS.

Het Madrileense AS vergelijkt Johan Bakayoko met Manchester City-aanvaller Jérémy Doku. ‘Hij speelt geweldig met zijn zelfvertrouwen, dat bijna ongeëvenaard is. Bakayoko creëert vele kansen. Ze schelen zes centimeter in lengte, maar daar houdt het verschil tussen Doku en Bakayoko dan ook op’, aldus de lovende Madrileense sportkrant AS.


Vorig artikelIsmael Saibari hard op weg richting Europese top: ‘Saibari is echt niet normaal goed’
Volgend artikelRonald Waterreus vindt in ‘Nico Dijkshoorn-achtige column’ iets van Peter Bosz: ‘Bosz betweterige oom op familiefeestje’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in