Home Nieuws Maccabi kijkt uit naar ’topwedstrijd’ tegen PSV: ‘We willen allemaal spelen in...

Maccabi kijkt uit naar ’topwedstrijd’ tegen PSV: ‘We willen allemaal spelen in zo’n mooi stadion’

467
0

Het Conference League-duel tussen PSV en Maccabi Tel Aviv staat voor donderdagavond om 18.45u op de agenda in het Philips Stadion.

De wedstrijd in het nieuwe Europese toernooi is voor de club uit Israel een hele grote wedstrijd, zo blijkt uit de voorbeschouwing en commentaren vanuit het kamp van Maccabi. Ook voor Eran Zahavi is de wedstrijd bijzonder. Tussen 2013 en 2016 speelde hij voor de club uit Tel Aviv. Maccabi staat momenteel 3e in de Israelische competitie.

En dus schat men zichzelf als underdog in bij Maccabi voor het tweeluik tegen PSV. Coach Mladen Krstajic vindt het ook logisch dat zijn team als underdog wordt gezien voor een plaatje bij de laatste zestien in de Conference League. Woensdagmiddag ging de coach er eens goed voor zitten in het Philips STadion.

‘PSV beschikt over een sterk team en heeft een geweldige staf. We zijn echter niet als toeristen gekomen, maar om een resultaat te halen. Zo stel ik me voorafgaand aan elke wedstrijd op, ongeacht de tegenstander. Ja, ik weet dat PSV in een goede vorm steekt, maar we hebben nu eenmaal deze tegenstander geloot.’

Aanvoerder Sheran Yeini van de Israëlische club werd gevraagd naar Eran Zahavi met wie hij goed bevriend is. De aanvoerder vindt het een eer om tegen het idool uit Israël te spelen. ‘Ik weet zeker dat hij de PSV-selectie heeft ingelicht over hoe wij spelen’, sprak Yeini, die tussen 2015 en 2017 uitkwam voor Vitesse en in de Israëlische ploeg jarenlang samenspeelde met Zahavi. ‘Hij is een vriend. We weten dat hij succesvol is. We waarderen hem enorm en wensen hem alle goeds, behalve tegen ons.’

De club uit Tel Aviv vindt de wedstrijd in Eindhoven een grote wedstrijd en kijkt uit naar het Europese treffen in het nieuwe toernooi. ‘We willen allemaal dolgraag uitkomen in zulke duels. We spelen in een mooi stadion tegen een geweldig team. We zijn klaar om deze grote uitdaging aan te gaan’, aldus aanvoerder Yeini.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here