Home Nieuws Maakte Roger Schmidt verkeerde keuzes in Enschede? ‘Schmidt was opvallend mild voor...

Maakte Roger Schmidt verkeerde keuzes in Enschede? ‘Schmidt was opvallend mild voor PSV’

512
0

Achteraf oordelen is het makkelijkste wat er is. En dus richten de diverse dagbladen zich op de prestatie van PSV in Enschede.

Het dure puntenverlies betekent zo goed als zeker dat PSV geen landskampioen gaat worden. Hoe dichtbij de ploeg van Schmidt ook gekomen is bij de wankele koploper, de landstitel lijkt uit zicht te zijn. En dus worden er harde noten gekraakt aan het adres van Roger Schmidt. Dat is deze keer eigenlijk niet terecht te noemen. De trainer kiest er alle weken achtereen voor om met dezelfde basisspelers te beginnen en dat bracht het team mooie overwinningen en goed voetbal.

Na de remise in Enschede is de Telegraaf het niet eens met de beginopstelling. Zo wordt Schmidt bijvoorbeeld bekritiseerd over zijn keuze voor de vermoeide Guti in de basisopstelling. De Mexicaan maakte enkele reisdagen na interlandvoetbal met Mexico en kende een korte voorbereiding op de wedstrijd in Enschede. Sterker nog, Guti trainde in zijn geheel niet mee voor FC Twente – PSV. De vermoeide Mexicaan liet zijn man lopen bij de 3-0 van FC Twente en lek inderdaad wat energie in de wedstrijd te kunnen stoppen.

‘De kans dat Roger Schmidt met de titel vertrekt bij PSV en zijn opvolger Ruud van Nistelrooij een groepsfaseticket voor de Champions League kan bezorgen, is drastisch geslonken’, meldt De Telegraaf over FC Twente – PSV. ‘En zo dreigt PSV weer naast het rechtstreekse startbewijs voor de Champions League, goed voor 40 miljoen euro, te grijpen. Een bedrag dat heel welkom zou zijn om de selectie van een kwaliteitsimpuls te kunnen voorzien, zodat de nieuwe hoofdtrainer Van Nistelrooy een goede start kan maken.’

Schmidt was na het puntenverlies opvallend mild voor zijn ploeg, constateert de Telegraaf na de remise in Enschede. ‘De PSV-trainer had het erover dat het al de 49e wedstrijd was van het seizoen, dat zijn spelers ‘geen machines’ zijn en ‘dat dit soort dingen nu eenmaal gebeuren in het voetbal’. Harde noten kraken is niet echt zijn ding – Bas Nijhuis en Mohamed Ihattaren uitgezonderd – en dus hield de PSV-trainer zijn spelers nadrukkelijk uit de wind, laat staan dat hij de hand in eigen boezem stak.’

Het Eindhovens Dagblad kijkt vooral naar de situatie onder de lat en verwacht dat er wijzigingen gaan plaatsvinden onder de lat komend seizoen. Drommel krijgt serieuze concurrentie, zo denkt het ED.

De Volkskrant kijkt naar volgend seizoen en richt de pijlen alvast op Ruud van Nistelrooij. ‘Als Van Nistelrooij deze week nog eens door zijn notities bladert, is de kans groot dat hij de naam van Joey Veerman in dikgedrukte letters tegenkomt. Fraai was diens treffer waarmee hij PSV na een dramatisch begin enigszins terugbracht in de wedstrijd. De middenvelder die deze winter overkwam van Heerenveen blies in zijn eentje weer wat lucht in de longen van zijn ploeg en moet een van de dragende spelers worden van het nieuwe PSV’, aldus de Volkskrant.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here