Home Nieuws Lyrische van Hanegem raakt niet uitgesproken over Sangaré: ‘Hij wordt beter en...

Lyrische van Hanegem raakt niet uitgesproken over Sangaré: ‘Hij wordt beter en beter’

1558
0

Weken achtereen klonk er kritiek aan het adres van Ibrahim Sangaré maar daar is wel ver een einde aan gekomen.

Na diens goede spel van afgelopen weken is de stemming rond Sangaré wel behoorlijk omgeslagen. De middenvelder uit Ivoorkust kent niet alleen meer criticasters maar ook medestanders. Sterker nog, Willem van Hanegem is lyrisch over de middenvelder.

In gesprek met ESPN zet van Hanegem dat Sangaré grote stappen voorwaarts maakt en alleen nog maar beter gaat worden. “Ik denk wel dat iedereen hem in zijn elftal wil hebben”, zegt van Hanegem bij ESPN.

“Hij is een hele goede, bruikbare speler. Ik denk dat hij alleen nog maar beter en beter wordt.” Volgens de 52-voudig international wordt er wel erg kritisch naar de voetballende kwaliteiten van de veertienvoudig international van Ivoorkust gekeken. “Hij heeft de pech dat hij vaak een bal afpakt en hem meteen weer kwijt raakt, omdat het druk is. Sociaal werken, lijkt het dan. Maar dat is niet zo.”

Van Hanegem vergelijkt Sangaré met Ibrahim Afellay, die ook een periode de nodige kritiek kreeg om zijn spel in Eindhoven na diens terugkeer. “Je werd er doodziek van dat iedereen liep te zaniken over Afellay: hij loopt maar met de bal. Ja, dat deed hij. Maar waarom? Omdat hij hem niet kwijt kon”, aldus Van Hanegem met een ongezouten zwart-wit mening.

Van Hanegem gaat verder: “Hij is net als Afellay niet het type speler die die bal een rotschop naar voren geeft. Als je blijft voetballen, is de kans het grootst dat je wat goeds doet.” Van Hanegem verdedigt Sangaré als geen ander en ziet de potentie van de middenvelder. “Je ziet heus wel dat hij kan voetballen. Het is makkelijk om te zeggen: je bent een koekenbakker. Er gaat soms wel eens wat fout, maar dat komt ook door de positie.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here