Home Nieuws Luuk de Jong zag ander beleid bij PSV rond vertrek Gakpo en...

Luuk de Jong zag ander beleid bij PSV rond vertrek Gakpo en Madueke

2192
0

Luuk de Jong maakt nog alle kans om topscorer te worden van de Eredivisie maar ploeggenoot Xavi Simons lijkt hem wel voor te blijven.

Simons heeft een ongekende gunfactor, die er mede voor zorgde dat Luuk de Jong als aanvoerder de bal aan Simons gaf rond de strafschop tegen Ajax. De Jong oordeelde na afloop dat Xavi Simons zo hard werkt voor de ploeg, dat de strafschop hem van harte gegund was. Bovendien kan Xavi Simons nog topscorer van de Eredivisie worden.

De Jong is in ieder geval belangrijk voor PSV dit seizoen, ondanks zijn eerdere blessure. De aanvoerder is bezig aan zijn tweede periode bij ‘zijn’ PSV maar zag afgelopen winter wel dat het beleid rond transfers anders was dan voorheen.

De spits zag in de winterstop beide vleugelaanvallers verkocht worden. Vleugelaanvallers die de kopsterke spits van aanvoer diende te voorzien. De miljoenentransfers in de winterstop zag hij niet meteen aankomen. Vergeleken met zijn eerste periode bij PSV, bleek de insteek rond de transfers anders te zijn.

“Je benoemt dat liefst weinig, want dat lijkt op excuses zoeken”, zegt Luuk de Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad over het vertrek van zowel Cody Gakpo als Noni Madueke. “Maar verkopen als met Gakpo en Madueke in één winter, dat gebeurde in mijn eerste periode niet.”

De Jong haalt herinneringen op. Hij kan zich nog herinneren dat in zijn eerste periode in dienst van PSV ook een aanvaller vertrok. Jürgen Locadia vertrok halverwege het seizoen naar Brighton & Hove Albion. Precies op het moment toen ook De Jong aan een transfer dacht. “Maar toen PSV Jürgen verkocht, kreeg ik meteen te horen: ‘Jij moet nu als spits zeker blijven, Luuk”, aldus De Jong.


Vorig artikelHiddink oordeelt over het seizoen tot nu toe: ‘PSV heeft een prachtig seizoen’
Volgend artikelJoey Veerman: ‘Besiktas heeft zich gemeld’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in