Home Nieuws Luuk de Jong worstelt nog met vorm

Luuk de Jong worstelt nog met vorm

30
0

Luuk de Jong lijkt nog immer last te hebben van een zogenaamde vormcrisis. De Jong bewijst zich ook in de voorbereiding als uitstekend aanspeelpunt in de spits, maar het scoren loopt nog niet.

De Jong hoopt snel zijn doelpuntenvorm van zijn eerste twee seizoenen op te pakken maar het wil nog niet vlotten.

“Soms is het inderdaad te zwart-wit”, zegt in De Telegraaf De Jong over zijn gebrek aan doelpunten. “Ik ben een spits die een tegenstander probeert te desoriënteren. Dan kan ik ruimte creëren voor anderen. Met Marco van Ginkel en voorheen Georginio Wijnaldum had ik een heel goede connectie. Als middenvelder lijkt het mij heerlijk om van die ruimte gebruik te maken.”

De Jong beseft wel dat hij vooral op doelpunten wordt afgerekend. “Ik kijk altijd eerst naar mezelf. Vorig seizoen had ik meer moeten scoren. Van een spits bij een topclub wordt verwacht dat hij minimaal twintig goals maakt. Dat hoort bij topsport”, vindt de spits. “Misschien ging ik vorig seizoen te veel doen, om mezelf te bewijzen. Dan kom je in een negatieve spiraal terecht. Nu voel ik me weer vrij. Dat gevoel moet ik vasthouden.”

Binnen PSV praat De Jong over zijn vorm. “Een mental coach? Dat klinkt gelijk zo overdreven. Bij PSV hebben we genoeg mensen rondlopen die mij kunnen helpen. Sander Roege bijvoorbeeld, iemand die zich bezighoudt met persoonlijke ontwikkeling. Dat brengt hij in kaart. Het is niet extreem of zo, maar ik heb er veel aan om met hem over mezelf te praten”, aldus De Jong in De Telegraaf.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here