Home Nieuws Luuk de Jong woest na winst bekerfinale: ‘Zie je mij dat ooit...

Luuk de Jong woest na winst bekerfinale: ‘Zie je mij dat ooit doen? Nee!’

5895
0

Luuk de Jong is trots op de prestatie van PSV, dat na een enerverende strafschoppenserie afrekende met Ajax. Toch is de aanvoerder ook boos over een aantal incidenten in de wedstrijd.

De Jong kreeg het tijdens de bekerfinale aan de stok met meerdere Ajacieden. Zo gooide Edson Álvarez in de eerste helft een scheenbeschermer tegen hem aan. Hans Kraay junior is kritisch op het gedrag van de spits. De Jong kijkt er niet vreemd van op dat kijkers zich voornamelijk voor rust hebben geïrriteerd aan het gedrag van de spelers op het veld. “Er staat zo veel op het spel”, zei hij voor de camera van ESPN. “We zijn mensen, we zijn emotioneel, we willen ten koste van alles winnen. Als ons onrecht wordt aangedaan – het is gewoon een corner, die wordt niet gegeven – dan ben ik heel emotioneel.” Scheidsrechter Dennis Higler besloot PSV geen hoekschop te geven, waarna Ajax uit de aanval erna de ban wist te breken. “Ik snap dat het misschien niet goed is en soms iets te ver gaat.”

De Jong geeft aan dat er in de finale veel emotie bij kwam kijken. “Beide teams kunnen niet meer voor het kampioenschap spelen en willen graag deze prijs winnen. Vorige week is ook veel gebeurd in de wedstrijd, dat zie je op sommige momenten terugkomen. Als de scheidsrechter een verkeerde beslissing neemt, dan ga ik erop af. Als iemand een scheenbeschermer tegen me aangooit, dan ga ik naar de scheidsrechter, want dat slaat ook nergens op. Zie je mij ooit dat soort dingen doen? Nee! Ik ben het met je eens, het is te veel, maar er staat veel op het spel en we willen winnen.”


Vorig artikelPSV wint enerverende bekerfinale na krankzinnige strafschoppenserie
Volgend artikelVeerman komt van koude kermis na bekerwinst: ‘Het is echt dramatisch geregeld hier…’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in