Home Nieuws Luuk de Jong wijst naar nieuwe uitshirt, Valentijn Driessen: ‘PSV wordt volgend...

Luuk de Jong wijst naar nieuwe uitshirt, Valentijn Driessen: ‘PSV wordt volgend seizoen weer landskampioen’

6206
0

Nog een enkele wedstrijd en dan zit het seizoen er geheel op. Het uitermate succesvolle PSV-seizoen kon ook Valentijn Driessen bekoren maar daarover zo meer.

De remise in en tegen Fortuna Sittard blijkt in de selectie en bij de staf wel het één en ander te hebben losgemaakt want niemand rekende op een gelijkspel in Sittard. En dan kreeg de directie ook nog eens te maken met een zogenaamd protesterend uitvak. De uitshirt, de nieuwe uitshirts. Al enkele dagen is het een gespreksonderwerp en menig fan moet er niets van hebben. Dat geldt niet voor iedereen want een deel van de aanhang is van mening dat het nieuwe uitshirt geenszins een shirt is wat er niet uitziet.

Trainer Peter Bosz maakte er na afloop geen woorden aan vuil want de coach zat nog met de puntendeling in zijn hoofd. “Ik zit hier niet lekker na een gelijkspel tegen Fortuna, nee. Het is niet zo dat de jongens hun best niet hebben gedaan vandaag. We moeten het onszelf wel aanrekenen dat we hier niet winnen vandaag. Of dat met het behaalde kampioenschap te maken heeft zullen we waarschijnlijk nooit weten, dat is hogere wetenschap.”

Over zijn drie wissels voorafgaand aan het duel zei Bosz: “Saibari is geblesseerd geweest en verdiende het te spelen. Joël verdiende ook te spelen vandaag en ook Lozano is recent nog geblesseerd geweest. Volgend seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan gaan we een nieuwe poging wagen.” De trainer sloot vervolgens de persconferentie af met de woorden: “De opkomst vandaag hier bij deze persconferentie was vergelijkbaar met onze bezetting op het veld vandaag, ondermaats.”

Kortom, het was niet de dag van Peter Bosz, die net na de puntendeling niet heel vrolijk en blij het journaille te woord stond. Datzelfde journaille ziet PSV volgend seizoen overigens opnieuw heel succesvol worden. Links en rechts worden al de nodige grappen en grollen gemaakt over het nieuwe uitshirt, overigens geregeld met serieuze ondertoon, inzake het winnen van wedstrijden. Want het nieuwe uitshirt draagt niet bepaald bij tot het winnen van wedstrijden, viel deze week al in een bekende podcast te beluisteren.

Luuk de Jong is het daar overigens niet mee eens: “Ik vind het een heel mooi shirt. Ik heb meerdere reacties gehoord maar ik vind het er wel heel nice uitzien, ja”, aldus de aanvoerder over het nieuwe tenue. Valentijn Driessen denkt dat het allemaal wel los zal lopen en verwacht eigenlijk dat PSV volgend seizoen niet al teveel concurrentie zal gaan ondervinden in de race om de landstitel. Valentijn Driessen sprak zich deze week al uit over het volgende seizoen en zei in De Telegraaf dat hij op een nieuwe landstitel van PSV rekent.

Dat geldt ook voor Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart. Beide analisten verwachten dat PSV ook volgend seizoen succesvol zal zijn in de Eredivisie. “Grotendeels zal de selectie intact blijven. Waar ze echt versterking kunnen gebruiken is centraal achterin. Ze hebben een snelle, sterke centrale verdediger nodig”, adviseert Afellay. “Ajax moet opnieuw opgebouwd worden en Feyenoord verliest een heel belangrijke schakel in de organisatie”, doelt hij op Arne Slot. “Voor zover ik weet blijft de trainer bij PSV. En de spelersgroep blijft intact. Dat is de ideale mix om dat verder uit te bouwen.”

Van der Vaart sluit zich aan bij zijn collega-analist en doet alvast een voorspelling. “Ik denk dat PSV volgend jaar ook kampioen gaat worden. Ook omdat ze individueel iets meer hebben dan de rest, zeker als iedereen weer fit is, dus ook Noa Lang. Dan kun je nog zo’n slechte wedstrijd spelen, maar hebben ze altijd twee of drie spelers die het in hun eentje kunnen beslissen. Dat vind ik altijd wel lekker in een team.”


Vorig artikel48 wedstrijden | 35 gewonnen, 135 doelpunten mét schitterend voetbal én toch inhoudsloze kritiek op Ibiza-trip
Volgend artikel‘Vijftien sprintjes van Noa Lang’ na zijn invalbeurt onderwerp van gesprek bij De Telegraaf: ‘Dat is niet handig’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in