Home Nieuws Luuk de Jong weer belangrijk voor Sevilla

Luuk de Jong weer belangrijk voor Sevilla

2538
0

Luuk de Jong pendelt momenteel tussen de basis en de bank bij Sevilla maar ook als invaller is de Jong belangrijk voor zijn nieuwe werkgever.

Sinds zijn winnende treffer tegen en bij stadgenoot Betis Sevilla kan de Jong niet meer stuk bij zijn ploeggenoten en de fans. Toch heeft hij nog geen vaste basisplaats kunnen bemachtigen.


Niettemin wordt de Jong goed gebruikt en laat de Sevilla-coach Julen Lopetegui hem in zijn kracht en kwaliteiten spelen. Zo ook vrijdagavond ten tijde van het bezoek van Athletic de Bilbao aan Sevilla. Lopetegui besloot halverwege het duel in te grijpen en De Jong in de ploeg te brengen.

De krachtige en kopsterke spits bracht dreiging en had pech toen hij op aangeven van Navas de paal raakte. Niet lang na deze kans kwam Sevilla alsnog op gelijke hoogte. De Jong stond klaar om een pass van Lucas Ocampos binnen te tikken, maar vlak voor zijn neus deed Unai Núñez een laatste poging om de bal nog weg te werken. De verdediger van Athletic maakte een eigen goal, waar deze anders zeker op naam van Jong was gekomen.

Sevilla ging hierna op jacht naar de overwinning en kreeg daar vlak voor tijd nog een grote kans voor. Diego Carlos schoot echter net naast en dus moest Sevilla met een prima spelende Luuk de Jong genoegen nemen met een gelijkspel. De volgende wedstrijd die Sevilla speelt is volgende week zondag, in het toernooi om de Copa del Rey. UM Escobedo is dan de tegenstander. Sevilla is nog altijd bovenin de stand van de ranglijst te vinden.