Home Nieuws Luuk de Jong: ‘We scoren niet genoeg om wedstrijden te winnen’

Luuk de Jong: ‘We scoren niet genoeg om wedstrijden te winnen’

49
0

Luuk de Jong probeert de vinger op de zere plek te leggen wat het voetbal van PSV aangaat. PSV won zestien van de zeventien competitieduels voor de winterstop, maar inmiddels is de club drie gelijke spelen verder.

Luuk de Jong vindt echter dat zijn ploeg niet veel minder speelt. In voorzichtige bewoordingen en met niet zoveel woorden wijst de spits van PSV daarmee ook naar Jeroen Zoet. De keeper maakt geen beste indruk momenteel. ‘We scoren niet genoeg om wedstrijden te winnen’, analyseerde de Jong. Het is een pijnlijke constatering voor de PSV keeper maar zonder de fouten van Zoet afgelopen twee weken in Utrecht en Heerenveen, neemt PSV gewoon drie punten mee naar Eindhoven.

“We hebben het ook besproken binnen het team. Als je kijkt naar de statistieken, dan zie je dat we niet heel veel schoten tegenkrijgen, maar toch veel tegengoals hebt”, zegt De Jong bij FOX Sports. “We creëren ook heel veel, maar scoren misschien net niet genoeg om de wedstrijden te winnen.”

In 2019 is bijna elke doelpoging tegen een doelpunt blijkt uit de cijfers en statistieken. “Hoe het nu gaat, met de weinige schoten en vele goals tegen, dat heb ik ook niet vaak meegemaakt als voetballer. Dat is wel heel raar.”

Zondag komt Feyenoord op bezoek en daar zit de klad er in uitwedstrijden al helemaal in. De Jong: “Ik vind het ook apart om te zien dat ze in één keer weer verliezen. Dat zal ze niet nog een keer overkomen. Hopelijk winnen we in Eindhoven.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here