Home Nieuws Luuk de Jong wacht basisdebuut tegen FC Bayern München in Nou Camp...

Luuk de Jong wacht basisdebuut tegen FC Bayern München in Nou Camp naast Memphis

515
0

Luuk de Jong begint mogelijk dinsdagavond in de basis als FC Barcelona de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League speelt.

FC Bayern München komt op bezoek in Barcelona en dat mag met recht een heikele wedstrijd voor de club van Koeman, Memphis en de Jong heten. De ongekende crisis in Nou Camp kreeg ruim een jaar terug een duw in de rug met de 8-2 nederlaag tegen de latere Duitse winnaar van de Champions League. FC Barcelona is sinds die avond een club in crisis en Koeman lijkt zijn werkgever daar langzaam uit te loodsen maar van harte gaat het nog niet.

Financieel gezien wachten er nog vele jaren alvorens er weer zwarte cijfers geschreven kunnen worden en dus was de club genoodzaakt dure spelers van de hand te doen en goedkopere alternatieven naar Barcelona te transfereren. En dus toog Luuk de Jong in een huurconstructie van Sevilla naar Barcelona om zijn dromen na te jagen.

De Jong zou eigenlijk afgelopen weekend met FC Barcelona op bezoek gaan in Sevilla bij zijn oude club. Dat bijzondere debuut, in het stadion van zijn eigenlijke werkgever, viel in het water omdat de Spaanse bond de wedstrijd op verzoek van beide clubs wist te verplaatsen. Dat had weer als reden dat er veel spelers later in Europa arriveerden door interlandverplichtingen met Zuid-Amerika.

En dus wacht Luuk de Jong een ander grandioos debuut voor FC Barcelona. Koeman en zijn selectie ontvangen dinsdagavond FC Bayern München in Nou Camp. De trainer van Barcelona kent de nodige personele problemen in met name de voorhoede. Het heeft er dus alle schijn van dat Luuk de Jong dinsdagavond in Nou Camp zijn debuut gaat maken in de basisopstelling. De Jong krijgt de kans om als basisspeler naast Memphis Depay te schitteren in Nou Camp.

Spaanse media zijn nog altijd verrast door het tot stand komen van de transfer omdat een transfer van Luuk de Jong naar FC Barcelona nu eenmaal niet in de lijn der verwachtingen lag. Koeman is al enige tijd van mening dat FC Barcelona een plan B moet hebben en tevens een pinchhitter in de selectie moet herbergen. En dus pakte Koeman door met de transfer van Luuk de Jong als vervanger van niemand minder dan Lionel Messi.

Met het vertrek van Griezmann verloor Barcelona ook doelpunten maar de Spaanse media zijn over het algemeen van mening dat de Franse spits niet op zijn plek was in Nou Camp en een vertrek beter is voor alle partijen. Griezmann was weinig populair bij de aanhang. De media in Spanje zien in Luuk de Jong wel een speler die met zijn bescheiden houding en voorkomen een meerwaarde voor het team van Koeman kunnen hebben. Ook de fans van FC Barcelona hadden weinig op met Griezmann.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here