Home Nieuws Luuk de Jong vs Messi: ‘Die wandelaar heb ik nog niet zien...

Luuk de Jong vs Messi: ‘Die wandelaar heb ik nog niet zien koppen en omhalen’

2246
0

Luuk de Jong behoort inmiddels tot de FC Barcelona familie en daar is de spits maar wat trots op.

De spits wacht op zijn debuut voor Barcelona maar dat kan er dinsdagavond in Nou Camp weleens van gaan komen. De Jong zou eigenlijk afgelopen weekend met FC Barcelona op bezoek gaan in Sevilla bij zijn oude club. Dat bijzondere debuut, in het stadion van zijn eigenlijke werkgever, viel in het water omdat de Spaanse bond de wedstrijd op verzoek van beide clubs wist te verplaatsen. Dat had weer als reden dat er veel spelers later in Europa arriveerden door interlandverplichtingen met Zuid-Amerika.

En dus wacht Luuk de Jong een ander grandioos debuut voor FC Barcelona. Koeman en zijn selectie ontvangen dinsdagavond FC Bayern München in Nou Camp. De trainer van Barcelona kent de nodige personele problemen in met name de voorhoede. Het heeft er dus alle schijn van dat Luuk de Jong dinsdagavond in Nou Camp zijn debuut gaat maken in de basisopstelling. De Jong krijgt de kans om naast Memphis Depay te schitteren in Nou Camp.

Spaanse media zijn nog altijd verrast door het tot stand komen van de transfer omdat een transfer van Luuk de Jong naar FC Barcelona nu eenmaal niet in de lijn der verwachtingen lag. Koeman is al enige tijd van mening dat FC Barcelona een plan B moet hebben en tevens een pinchhitter in de selectie moet herbergen. En dus pakte Koeman door met de transfer van Luuk de Jong als vervanger van niemand minder dan Lionel Messi.

Met het vertrek van Griezmann verloor Barcelona ook doelpunten maar de Spaanse media zijn over het algemeen van mening dat de Franse spits niet op zijn plek was in Nou Camp en een vertrek beter is voor alle partijen. Griezmann was weinig populair bij de aanhang. De media in Spanje zien in Luuk de Jong wel een speler die met zijn bescheiden houding en voorkomen een meerwaarde voor het team van Koeman kunnen hebben. Ook de fans van FC Barcelona hadden weinig op met Griezmann.

Luuk de Jong wordt door de aanhang van de club van Koeman niet op handen gedragen maar zijn kwaliteiten en karakter lijken wel op goedkeuring te kunnen rekenen onder de aanhang. Op sociale media viel wat dat betreft al een leuke opmerking te noteren. Een fan van Barcelona ziet er het positieve van in en zegt over Luuk de Jong: ‘Hij is beter dan Messi. ‘Die wandelaar heb ik nog nooit zien koppen en omhalen maken’, aldus een fan met een ludieke mening over de komst van Luuk de Jong. Hiermee verwijst de Barca fan naar de ongekende kopkracht van de spits, naast het feit dat de Jong in zijn jaren bij PSV ook een keer met een geweldige omhaal wist te scoren. De Barca fan heeft ook duidelijk niet veel met het ‘gewandel’ van Messi..


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here