Home Nieuws Luuk de Jong voelt zich goed onder Peter Bosz, waar Earnie Stuart...

Luuk de Jong voelt zich goed onder Peter Bosz, waar Earnie Stuart duidelijke veranderingen ziet onder Bosz

2539
0

Luuk de Jong is klaar voor zijn tweede seizoen bij PSV na zijn terugkeer vanuit de Spaanse La Liga naar PSV.

De aanvoerder ziet dat er nieuwe en fris elan bij PSV heerst. De aanvoerder voelt zich prettig onder Peter Bosz en looft de werkwijze van de ervaren trainer. De Jong liet al meermaals weten dat hij enthousiast geraakte toen het nieuws over de aanstelling van de ervaren coach uit Apeldoorn een feit was.

Earnie Stewart begrijpt precies wat de aanvoerder bedoeld en liet zich deze week uit over de werkwijze van de trainer. “We zijn zeer tevreden met de manier waarop dingen nu met Peter Bosz als trainer gaan. Ik denk dat het heel duidelijk is en herkenbaar wat Peter wil”, vertelt Stewart in gesprek met Voetbal International.

Volgens de technisch directeur heeft dat zijn weerslag op de overige stafleden en spelers. “Het is fijn om dat in eerste vier weken zo te zien. Er heerst duidelijkheid en dat werkt ook door op bijvoorbeeld de scouting of de performance staf. Dat vertaalt zich allemaal door. De speelwijze is leidend, de richting die Peter op wil. En je merkt dat er stappen worden gemaakt.”

Volgens Stewart kan Bosz net dat beetje extra toevoegen wat er vorig seizoen aan ontbrak bij PSV. “Vorig jaar hebben we een aantal dingen gezien waar we bijzonder goed in waren. Als het gaat om de omschakeling van balverlies naar balbezit bijvoorbeeld. Dat was echt heel goed. Maar we hadden daarentegen ook moeite tegen wat kleinere tegenstanders, daar hebben we het echt wel lastig mee gehad. Dan wil je ook op een bepaalde manier daar doorheen voetballen’, zegt Stewart tegen weekblad Voetbal International, waarmee hij duidelijk aangeeft bepaalde zaken anders waar te nemen dan onder de minder ervaren Ruud van Nistelrooij.

“Op dat vlak hebben we met Peter een trainer die dat al jaren heeft laten zien, dat hij dat beheerst en dat hij dat kan. En de ervaring heeft om dat te doen. Als je dan zo’n gedachte hebt en zo’n coach binnen kan halen, dan is dat wel fijn.”

In gesprek met PSV TV laat Luuk de Jong als aanvoerder zijn licht schijnen over het trainingskamp in Oostenrijk en over de komende belangrijke weken. De Jong ziet de deur naar de groepsfase van de Champions League open staan.


Vorig artikelBesiktas heeft miljoenen over voor Anwar El Ghazi
Volgend artikelAnalist Mulder heeft feitenkennis niet op orde | Guus Til jaar na dato van miljoenendeal onderwerp van gesprek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in