Home Nieuws Luuk de Jong voelt de internationale waardering, gaat PSV aanvoerder opnieuw Memphis...

Luuk de Jong voelt de internationale waardering, gaat PSV aanvoerder opnieuw Memphis voorbij?

1501
0

Luuk de Jong vertrekt maandag met het Nederlands Elftal naar Qatar. De spits is erg blij met zijn uitverkiezing.

De Jong vindt het heel bijzonder dat hij met het Nederlands elftal een WK mag meemaken. Louis van Gaal ziet in Luuk de Jong de ideale pinchhitter en heeft de aanvoerder van PSV daarom opgenomen in de definitieve selectie.

De PSV aanvoerder verwacht een rol als pinchhitter te kunnen gaan vervullen in Qatar maar gezien de fysieke ongemakken van Memphis Depay kan er niet worden uitgesloten dat Luuk de Jong een andere rol gaat krijgen onder Louis van Gaal. Vincent Janssen is een kandidaat om in de eerste wedstrijd tegen Senegal de rol van eerste spits te gaan vervullen omdat Memphis nog niet topfit en speelklaar is.

Er kan gezien de vorm van Luuk de Jong en de meerwaarde die hij voor PSV heeft, bepaald niet worden uitgesloten dat er meer in het vat zit voor de Jong. “Ik verwacht een rol als pinchhitter te krijgen en daar ben ik ook helemaal oké mee”, laat Luuk de Jong weten aan De Telegraaf. “Maar als de trainer een wedstrijd met me wil starten, dan zeg ik daar natuurlijk geen nee tegen. Ik zal altijd keihard trainen en klaar staan op het moment dat het nodig is.”

Het zou niet de eerste keer zijn dat Luuk de Jong Memphis voorbij zou streven. Het lukte hem eerder ook al in Barcelona, waar Memphis een periode mede ingegeven door blessures van de regen in de drup verviel en Luuk de Jong juist een enorme revival doormaakte in de tweede seizoenshelft in Catalonië. Luuk de Jong werd in Barcelona een bepaalde periode eerder op op het wedstrijdformulier geposteerd dan Memphis Depay.

De PSV-aanvoerder merkt dat hij aan status heeft gewonnen na twee jaar Sevilla en één seizoen FC Barcelona. Hij genoot van zijn tijd in Spanje. “Daar heb ik heel goede dingen bereikt, zoals natuurlijk de winst van de Europa League met Sevilla. Vorig seizoen heb ik ook mijn waarde laten zien bij Barcelona. Dat heeft er denk ik wel voor gezorgd dat ik meer waardering merk voor mijn spel bij de media en de mensen in Nederland. Het wordt toch gezien als iets speciaals wat je hebt bereikt.”

Vooral bij Barcelona heeft Luuk de Jong zich naar eigen zeggen doorontwikkeld. Dat valt inderdaad geregeld goed waar te nemen want de spits heeft meer technische bagage gekregen door zijn jaren in Spanje. “Bij Barcelona sta je op het veld met jongens die tot de wereldtop behoren. Je moet mee in zo’n niveau en daar pik je natuurlijk wel wat van op. Ik ben erheen gegaan met het idee dat ik ervan wilde genieten en wilde laten zien wat ik kon brengen. Dat heeft fantastisch uitgepakt. Op een gegeven moment scandeerde het hele stadion mijn naam. Nu denk ik wel eens ‘heb ik daar wel genoeg van genoten?’. Het is echt iets heel speciaals, dat je voor zo’n club kunt spelen en in zo’n geweldig stadion en dat je daar dan ook belangrijke goals kunt maken”, aldus een dankbare Luuk de Jong.


Vorig artikelAad de Mos wijst PSV op td FC Twente én Shakhtar: ‘Beste van Nederland, hij kent Zuid-Amerika’
Volgend artikelUnieke beelden: Romário terug in het Philips Stadion

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in