Home Nieuws Luuk de Jong verbaasde zich over weerstand Villarreal spelers: ‘Ik weet niet...

Luuk de Jong verbaasde zich over weerstand Villarreal spelers: ‘Ik weet niet wat ik ze heb aangedaan’

5227
0

Luuk de Jong werd zaterdagavond op kenmerkende wijze weer in de armen gesloten door de PSV fans bij de eerste officieuze wedstrijd in het Philips Stadion.

De spits is drie jaar weggeweest maar werd als een held onthaald. De Jong was ook meteen weer belangrijk en schoot uit de startblokken met zijn intikker na een voorzet van Xavi Simons. De Jong geniet volop populariteit onder de aanhang. Dat was voor, na en tijdens de wedstrijd goed te merken. Ook na afloop werd er aan de Jong getrokken. Tijdens zijn gesprek met ESPN probeerden diverse PSV-fans zijn aandacht en ook zijn shirt te krijgen. ‘Ik denk dat ik mijn shirt maar hou’, zei de spits na zijn eerste duel in het Philips Stadion sinds zijn terugkeer.

De spits genoot van de reactie van de PSV fans die hem tijdens de wedstrijd tegen Villarreal verbaal direct weer in de armen hadden gesloten. ‘Prachtig dat ze dat deden. Het voelt als thuiskomen’, zei De Jong. Over zijn doelpunt zei hij: ‘Het was een goede bal van Xavi Simons. Die hoorde mij roepen “eerste paal”. Hij gaf voor en ik raakte de bal precies goed met buitenkant links. Heerlijk dat die erin ging.’

Er werd ook door de Spaanse spelers flink aan de Jong getrokken en dat kon hij dan weer minder waarderen. ‘Ik weet niet wat ik ze heb aangedaan. Ik had het idee dat ze me zochten. Ik weet niet waarom. Ik kan me niets herinneren waarom ze het deden.’
Het spel van PSV tegen Villarreal van de eerste helft biedt volgens De Jong houvast voor de komende weken. ‘Bij vlagen deden we het goed. We speelden tegen een heel goede ploeg. Dat is topvoetbal. Het was sowieso beter dan vorige week tegen Arminia Bielefeld”, aldus Luuk de Jong.


Vorig artikelOnbegrip bij ESPN analist Marciano Vink over transfer Branthwaite, kritiek op Noni Madueke
Volgend artikelRoger Schmidt maakt indruk op Portugese media en verpulvert tegenstander na tegenstander

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in