Home Nieuws Luuk de Jong vanuit Sevilla: ‘De crisis bij PSV heeft me pijn...

Luuk de Jong vanuit Sevilla: ‘De crisis bij PSV heeft me pijn gedaan’

321
0

Luuk de Jong is inmiddels alweer een maand of speler en inwoner van Sevilla.

De voormalig aanvoerder van PSV voelt zich thuis in de stad en bij zijn werkgever. De Jong is in Eindhoven een veel betere voetballer geworden en beseft dat hij veel aan PSV te danken heeft.


De Jong was in vijf jaar bij PSV ook erg succesvol. Hij won er drie landstitels, twee keer de Johan Cruijff Schaal, was aanvoerder en werd topscorer van Nederland. De Jong zag de voortdurende crisis in Eindhoven echter niet aankomen. Het doet hem nog altijd pijn.

‘Die crisis bij PSV heeft me eerlijk gezegd wel pijn gedaan’, bekent De Jong in gesprek met Voetbal International. ‘Ik heb er vijf prachtige jaren gehad, ken alles en iedereen. Als ik het dan zo in elkaar zie donderen, doet dat wel iets met me. Maar ik zit in Sevilla, dus ik ben ook machteloos’, begint de Jong, die wel erg enthousiast is over de aanstelling van Roger Schmidt.

Broer Siem heeft Luuk bijgepraat over de vernedering die hij ondervond toen Red Bull Salzburg hem en zijn medespelers compleet van de mat speelde in de onderlinge duels tegen Salzburg.

Over de crisis bij PSV zegt de Jong: ‘Dat het zo heftig ging, heeft me wel verrast. Ik ken de spelers en de trainers, ze begonnen nog erg goed aan het seizoen. Toen Steven Bergwijn en Donyell Malen wegvielen, werd het minder. In Nederland is het toch moeilijk op te vangen als een paar van je beste spelers geblesseerd raken. Als het minder wordt, is het niet makkelijk het om te draaien. Dat zelfs een clubicoon als Mark van Bommel dan wordt ontslagen, is verschrikkelijk. Maar het blijft voetbal, je weet dat sommige dingen op een gegeven moment niet meer zijn tegen te houden. Dat gebeurt overal, dus ook bij PSV. Het blijft topsport. Ik heb daarna in de media alles in geuren en kleuren kunnen volgen. Dat is jammer, je wil niet dat dit gebeurt, wat er ook allemaal waar of niet waar was’, aldus de Jong, die ook vanuit Sevilla PSV op de voet blijft volgen.


Facebook Comments