Home Nieuws Luuk de Jong telt zegeningen in Sevilla: ‘Ik ben niet gehaald als...

Luuk de Jong telt zegeningen in Sevilla: ‘Ik ben niet gehaald als pinchhitter’

38
0

Vol met liefde vergeven vanuit Eindhoven en van de PSV achterban, landde Luuk de Jong afgelopen zondag in bloedheet Sevilla.

De spits heeft zijn eerste dagen achter de rug en wil vol voor zijn nieuwe avontuur gaan. De Jong is maar wat blij met zijn nieuwe club in een land en streek waar het goed toeven is. “Dit wordt mijn derde buitenlandse avontuur. Ik denk dat ik er nu écht klaar voor ben. Ik ben veel verder dan toen ik destijds naar Borussia Mönchengladbach ging en daarna naar Newcastle United. Ik weet nu, op mijn 28ste , wat ik nodig heb in het veld en wat ik moet doen om te kunnen slagen.’’


Hij sprak de afgelopen tijd met tal van clubs uit diverse landen. Maar Krasnodor en clubs uit Mexico en China konden hem niet bekoren. “Ik was met wat andere clubs bezig, toen ook Sevilla zich meldde. En bij hun verhaal voelde ik meteen: hier klopt het totaalplaatje. Er zijn meerdere redenen waarom ik deze kans niet kon laten lopen.’’

De Jong sprak met Julen Lopetegui. De oud-bondscoach van Spanje en Real Madrid is net als De Jong nieuw in Sevilla. “Hij zei: we willen je omdat jij als spits een échte teamspeler bent. Scoren, maar ook meeverdedigen en tactisch flexibel. Dáár draait het moderne voetbal om.’’

Omgekeerd had De Jong ook al een beeld van het spel van Sevilla. Hij liet databedrijf Ortec de afgelopen maanden in kaart brengen welke clubs qua speelwijze zouden passen bij zijn eigen kwaliteiten en beperkingen. “Bij Sevilla zag je dat ze vorig seizoen veel voorzetten gaven. Op één na de meeste in de Primera Division. En ze willen meer rendement halen uit dode spelmomenten. Natuurlijk zal ik moeten knokken voor een plek en het moet blijken hoe de nieuwe trainer in de praktijk precies wil spelen. Maar ze zien mij in elk geval als een volwaardige spits. Nee, het woord ‘pinchhitter’ is in gesprekken niet één keer gevallen.’’

Sevilla staat bekend als een club waar altijd wel iets aan de hand. Samen met de temperatuur in de stad en de passie van de mensen voor het voetbal, is Sevilla een echte voetbalstad. Een stad waar Luuk de Jong zijn hoofd dan ook koel moet zien te houden maar dat is hem wel toevertrouwd.

“Deze derde kans in het buitenland, die moet raak zijn. En dat vertrouwen heb ik op voorhand wel. Het is achteraf verstandig geweest om zo lang bij PSV te blijven, hoewel ik bijna drie keer was vertrokken bij de club. Maar soms moet je geduld hebben. Zeker afgelopen seizoen paste de speelwijze onder Mark van Bommel perfect bij me. Ik heb me nog kunnen doorontwikkelen.’’


Facebook Comments