Home Nieuws Luuk de Jong spreekt zich nogmaals uit over Oranje én over waar...

Luuk de Jong spreekt zich nogmaals uit over Oranje én over waar zijn carrière te beëindigen

6202
0

Luuk de Jong weet dit seizoen weer een erg belangrijke rol bij PSV te vervullen. De aanvoerder is belangrijk met goals en assists en is misschien wel bezig aan het beste seizoen uit zijn carrière.

De spits is door zijn Spaanse jaren duidelijk een betere voetballer geworden. De Jong beschikt over meer techniek, de aannames zijn beter, het meevoetballen is van een hoger niveau en ook in de combinatie staat De Jong dit seizoen zijn mannetje. Denk daarbij aan zijn bijdragen bij de 3-2 van Ismael Saibari tegen Ajax en de prachtige vierde treffer tegen PEC Zwolle.

Toch komt het einde van de carrière van Luuk de Jong dichterbij. In gesprek met de NOS laat de aanvoerder zich nogmaals uit over zijn carrière bij PSV maar ook over Oranje. De Jong stelt zichzelf duidelijk doelen en dat is niet terugkeren bij Oranje, maar zo lang mogelijk doorgaan. Of dat bij PSV is dat weet de spits nog niet, maar hij voelt zich wel thuis in Eindhoven en thuis bij PSV.

“Natuurlijk merk ik in fysiek opzicht dat ik iets ouder ben geworden, dat is ook een van de redenen dat ik als international ben gestopt”, vertelt De Jong over zijn fysieke gesteldheid in gesprek met de NOS. “Maar ik hoop nog jaren op dit niveau door te gaan. Waar ik mijn loopbaan eindig? Misschien bij PSV. Ik zit nu lekker in mijn vel, maar ik sluit niets uit. Het gaat er vooral om hoe ik mij over een paar jaar nog voel.”

De Jong gebruikt de interlandperiodes nu om bewust aan zijn lichaam te werken, zodat hij zo lang mogelijk door kan gaan met voetballen op topniveau. “Tijdens de interlandperiodes pak ik nu rust en doe ik oefeningen die goed voor mijn lichaam zijn. Dat zijn oefeningen die je normaal gesproken niet doet als je in een periode zit waarin je om de drie dagen een wedstrijd hebt. Dan is het vooral een kwestie van herstellen en weer door. Er wordt in het huidige topvoetbal zoveel van spelers gevraagd”, aldus Luuk de Jong.


Vorig artikelVerwachte opstelling in Enschede: Guus Til in de basis, Noa Lang op de bank en Veerman vraagteken
Volgend artikelDe trainer van FC Twente weet wel beter: ‘Die achterhoede van PSV is nog niet echt getest in Nederland’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in