Home Nieuws Luuk de Jong scoort nog niet maar maakt zich niet druk om...

Luuk de Jong scoort nog niet maar maakt zich niet druk om magere productie

515
0

Een spits wil scoren en dat geldt dus ook voor Luuk de Jong. De van Sevilla overgekomen spits scoorde nog niet in de belangrijke wedstrijden maar wel geregeld aanvoerder.

Luuk de Jong heeft in zijn drie jaar in het buitenland geen algehele transformatie doorgemaakt. Dat zou namelijk overdreven zijn om te concluderen maar technisch gezien is de spits wel vooruit gegaan. Er vertrekken geregeld subtiele passes van zijn voeten die voorheen geen typische Luuk de Jong passes betroffen. Zo was de Jong al een paar keer de belangrijke aangever dit seizoen die rol bevalt de aanvoerder prima. Maar een spits wil scoren en dus kijkt de Jong vooruit.

In gesprek met ESPN-verslaggever Hans Kraay junior beaamt De Jong dat PSV tegen FC Emmen bij vlagen slordig was. Terug te zien was dat PSV al met het hoofd bij de wedstrijden tegen Monaco zat. “Je zag het eraan af op het einde, maar ook in het begin. We pakten het goed op na de 1-0. We waren zoekende in het begin. Ja, we moeten zuiverder zijn”, zegt de aanvoerder.

Waar onder meer Ibrahim Sangaré, Guus Til, Joey Veerman en Cody Gakpo rust kregen, stond De Jong op twee minuten na de volle wedstrijd binnen de lijnen. “Ik voel me goed, heb zin om negentig minuten te spelen en in een ritme te komen. Dat heb ik de afgelopen jaren minder gedaan”, benadrukt hij. “Als ik merk dat ik wel rust nodig heb en de trainer vindt daar een moment voor, dan hebben we het daarover.”

Scoren deed De Jong niet tegen Emmen. Ruud van Nistelrooij liet aan ESPN weten als speler ‘doodziek’ te zijn wanneer hij niet scoorde. “Doodziek wil ik niet zeggen, maar als spits wil je doelpunten maken. Vandaag gaf ik wel weer een assist, maar je wil doelpunten maken. Ik maak me er niet druk om, ze komen vanzelf”, aldus Luuk de Jong.

Vorig artikelEngelse media: Manchester United en Arsenal azen op handtekening Cody Gakpo, ook Nottingham Forest wordt genoemd
Volgend artikelJohn de Jong en van Nistelrooij richten pijlen op aantrekken extra aanvaller, Xavi Simons trekt de aandacht