Luuk de Jong schittert in Bernabeu tegen Real Madrid

3313
0

Luuk de Jong komt langszaam op stoom bij zijn nieuwe club Sevilla.

In Madrid werd er weliswaar met 2-1 verloren van Real maar een basisplaats en een juweel van een doelpunt betekent toch dat de Jong stappen voorwaarts weet te maken. De voormalig PSV aanvoerder heeft het Spaanse voetbalpubliek weer kennis laten maken met zijn kwaliteiten.

FC Sevilla nam het zaterdagmiddag in het Estadio Santiago Bernabeu op tegen thuisploeg Real Madrid. Het was voor Luuk de Jong een uitgelezen kans om te laten zien wat hij in huis heeft. De Jong mocht ondanks de aankoop van een nieuwe aanvaller van trainer Lopetegui in de basis starten. De sterke spits stelde bepaald niet teleur.

Na een half uur leek Luuk de Jong de score al te openen met een mooie rake kopbal uit een hoekschop, maar zijn doelpunt werd afgekeurd door de VAR. De Spaanse arbitrage zag een overtreding in een blok dan Nemanja Gudelj zette tegen Eder Militão en dus zag de Jong zijn treffer worden afgekeurd.

Twaalf minuten na rust nam Real de leiding door Casemiro. Zeven minuten later was het alsnog raak voor Luuk de Jong na een absoluut hoogstandje. Hij nam in de zestien de bal prachtig mee en stuurde tegelijkertijd drie Madrilenen het bos in om vervolgens schitterend uit te halen. De Jong legde de bal voor zijn linkvervoet en schoot hem prachtig en onhoudbaar langs Thibaut Courtois in de verre hoek: 1-1.

Real Madrid scoorde even later meteen de 2-1. In de blessuretijd speelde Sevilla het erg slecht uit en werd Luuk de Jong met zijn lengte en kopkracht in zijn geheel niet gezocht. Dit tot grote frustratie van de coach van Sevilla, die langs de kant hevige armgebaren maakte en zijn spelers maande de bal op Luuk de Jong voor te geven. Het plan slaagde geenszins waardoor de Andalusiers niet meer in de buurt van de goal van Real kwamen en zodoende met 2-1 verloren.

Vorig artikelWilly en Rene van de Kerkhof: Van toch nog kampioen naar Ron Jans
Volgend artikelOvergang Ricardo Rodriguez naar PSV stap dichterbij door transferverbod Fenerbahçe