Home Nieuws Luuk de Jong over zijn rol bij Barcelona, overweegt de Jong de...

Luuk de Jong over zijn rol bij Barcelona, overweegt de Jong de optie PSV pas over een jaar?

798
0

Luuk de Jong voelt zich als een vis in het water in Barcelona. De spits wordt gewaardeerd en dat is eerder ook wel anders geweest.

Luuk de Jong staat nog altijd onder contract in Sevilla maar voor die club heeft hij hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd al wel gespeeld. De kopsterke spits is in de tweede seizoenshelft aan een enorme opmars bezig in Barcelona. De Jong wordt doorgaans in Camp Nou als pinchhitter gebruikt maar er lijkt toch meer mogelijk voor de Jong.

Trainer Xavi is lyrisch over de inzet van de spits en ook de professionele houding van de Jong kan Xavi zeer bekoren. In de rol van pinchhitter kwam de spits al tot zes competitiedoelpunten. ‘Soms als ik op de bank zit denk ik: het mag nu wel wat eerder komen’, gaf De Jong maandag toe in gesprek met Ziggo. ‘Hoe minder tijd er overblijft, hoe moeilijker het wordt om te forceren. Gelukkig lukt het nu elke keer in de minuten die ik krijg, dat is ook mooi’, zegt Luuk de Jong over zijn rol in Barcelona.

Hoe zit het dan met de interesse van andere clubs? Besiktas en PSV hengelen naar zijn diensten en ook andere clubs door geheel Europa zien de meerwaarde van de spits. Vooralsnog lijkt het erop dat Luuk de Jong een nieuw seizoen bij FC Barcelona best ziet zitten. ‘Als je ergens bij een team past en je kent je rol, dan is het fantastisch dat dat bij een club als Barcelona kan zijn’, vervolgde De Jong. ‘Dan accepteer je dat ook. Na dit seizoen ga ik mijn opties bekijken. Welke aanbiedingen er komen, dat moet ik allemaal nog zien. Maar ik denk dat elke speler zou zeggen dat-ie het liefst bij Barcelona zou blijven. Dat is voor mij geen vraag, dat zou fantastisch zijn. Ik heb eerder ook gezegd: ik ga kijken als er wat komt, maar ik ben nu bezig om een mooi seizoen af te maken en dan zie ik wel wat er gaat komen.’

PSV lijkt voor volgend seizoen voornemens om Luuk de Jong terug naar Eindhoven te halen. John de Jong en Marcel Brands zijn zeer gecharmeerd van de beste kopper van Europa. Voor Luuk de Jong geldt PSV zeker ook nog als volgende bestemming maar een extra jaar FC Barcelona lijkt toch nog zijn voorkeur te genieten. In dat geval kunnen we de komst van Luuk de Jong wellicht met een jaar uitstellen maar een transfer van de spits naar PSV lijkt er hoe dan ook wel van te gaan komen in de toekomst.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here