Home Nieuws Luuk de Jong noemt reden waarom hij zich zorgen maakt om sportieve...

Luuk de Jong noemt reden waarom hij zich zorgen maakt om sportieve malaise Ajax

2662
0

Luuk de Jong kijkt er niet vreemd van op dat PSV het zondag voor rust extreem lastig had met het in crisis verkerende Ajax.

PSV won uiteindelijk met 5-2, maar keek na 45 minuten verrassend tegen een 1-2 achterstand aan. “Wedstrijden tegen Ajax zijn altijd wedstrijden op zich”, zegt De Jong voor de camera van de NOS.

“Je weet: Ajax blijft heel veel kwaliteiten hebben en daar moet je voor waken. Dat zag je in de eerste helft ook: op sommige momenten verrasten zij ons.”

Ook de aanvoerder van PSV ziet dat de Amsterdammers momenteel in een grote crisis verkeren. “Je weet dat ze ook kwaliteiten hebben, maar soms heb je van die fases dat het heel erg tegenzit. Dat is bij Ajax nu het geval.”

Verslaggever Joep Schreuder vraagt De Jong vervolgens of hij dieper op de situatie kan ingaan.  “Ik vind het heel moeilijk. Wat moet ik ervan zeggen? Ze hebben het echt heel zwaar en er lijkt geen einde aan te komen. Het lijkt elke keer tegen te zitten.”

Dat Ajax momenteel hekkensluiter van de Eredivisie is, zorgt voor hoongelach in het land. Toch ziet De Jong ook een nadeel van de sportieve malaise van Ajax.

“Kijk, ik snap dat voetbalfans in Nederland die niet voor Ajax zijn dit fantastisch vinden. Ze vinden het fantastisch dat Ajax achttiende staat. Maar uiteindelijk is voor het Nederlandse voetbal belangrijk dat een topclub als Ajax Europees meedoet en punten voor Nederland pakt.”


Vorig artikelReactie ESPN na spandoek Oosttribune: ‘Misschien kunnen ze het bij PSV ontkrachten’
Volgend artikelKritische Sneijder proost vanuit het Philips Stadion op overwinning PSV | Sneijder oneens over ‘goede eerste helft’ Ajax

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in