Home Nieuws Luuk de Jong nadert unieke mijlpaal

Luuk de Jong nadert unieke mijlpaal

46
0

Luuk de Jong hoopte met het aanblijven bij PSV afgelopen zomer de 25e landstitel met de club te veroveren en tevens zijn 5e schaal in ontvangst te kunnen gaan nemen.

Luuk de Jong ligt op schema om de gestelde doelen te verwezenlijken. Het vertrouwen wat Mark van Bommel uitsprak in de sterke spits deed hem zoveel goeds dat de Achterhoeker dit seizoen op de topscorerstitel kan jagen. Het blijft opmerkelijk te noemen omdat de Jong enkele seizoenen terug een dusdanig slecht seizoen had dat iedereen aan hem twijfelde. In seizoen 2018-2019 is alles anders nadat het vorige succesvolle seizoen ook al weer stukken beter was dan het teleurstellende seizoen 2016-2017. Daarbij nadert de PSV spits en aanvoerder nu bovendien een unieke mijlpaal.


De Jon is dit seizoen topscorer van de eredivisie met 21 goals. Alleen in 2015/2016 (26 namens PSV) en 2011/2012 (25 voor FC Twente) maakte De Jong meer dan 21 goals. De Jong werd al vier keer landskampioen, maar topscorer van de Eredivisie werd hij nog nooit. In totaal maakte De Jong al 128 eredivisiegoals en daarmee staat hij op gelijke hoogte met Marco van Basten op de eeuwige topscorerslijst. De Jong heeft nog één goal nodig om Ove Kindvall te evenaren.


Facebook Comments