Home Nieuws Luuk de Jong na zijn winnende treffer: ‘Ik heb altijd gezegd dat...

Luuk de Jong na zijn winnende treffer: ‘Ik heb altijd gezegd dat ik klaar sta als ik nodig ben’

506
0

Luuk de Jong was bij Sevilla met de 2-1 de matchwinner in de halve finale van de Europa League en kijkt enorm uit naar eerste Europese finale.

Sevilla is dankzij Luuk de Jong opnieuw finalist en dat begint al bijna gewoon te worden na zoveel finaleplaatsen.

“Ik heb altijd gezegd dat ik klaar sta als ik nodig ben”, zei de Jong, die toegaf dat hij het best lastig had gehad in de wedstrijden waarin hij niet mocht beginnen.

De Jong gaat verder: “Dit zijn de momenten dat je jezelf kunt laten zien. Gelukkig voor mij pakte dat goed uit en kon ik het winnende doelpunt maken.”

De Jong begon het duel tegen United op de bank en werd in de 56ste minuut ingebracht door coach Julen Lopetegui. Op dat moment hadden de Spanjaarden met de nodige moeite de 1-1 verdedigd tegen de Engelsen die meerdere grote kansen niet wisten te benutten. Zijn laatste competitiedoelpunt dateerde van 15 juni in de 1-1 tegen Levante, maar zijn doelpunten zijn vaak belangrijk, zoals ook deze na een voorzet van Jesús Navas. Eerder scoorde hij tegen Real Madrid, Betis Sevilla en Atletico Madrid.

Tegen UEFA.com zei hij na afloop: “Ik weet hoe Navas op de flank speelt en dat hij altijd probeert langs de verdediger te gaan om snel voor te zetten. Ik denk dat de bal nog iets van richting werd veranderd, daarom konden de centrale verdedigers er niet goed op reageren. Ik rende naar het doel en hoopte dat de bal op de juiste plaats kwam. De voorzet was perfect.”

“Het voelt fantastisch om in de finale te staan. We speelden echt goed en hadden een geweldige keeper. Nu kunnen we rustig de tweede halve finale gaan bekijken en hopen dat ze 120 minuten en meer nodig hebben om een winnaar aan te wijzen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here