Home Nieuws Luuk de Jong lijkt deur naar Oranje toch weer open te zetten

Luuk de Jong lijkt deur naar Oranje toch weer open te zetten

2169
0

De week van Oranje werd de week van de bijna kwalificatie voor het Europese kampioenschap voetbal in Duitsland van volgend jaar zomer.

Er kan niets meer misgaan voor het Oranje van bondscoach Ronald Koeman, die een lastige en moeizame kwalificatiereeks kende met Oranje. Veel kritiek, geen best spel en forse nederlagen kenmerken de tweede termijn van Ronald Koeman bij Oranje. Tussendoor kreeg de bondscoach met zijn elftal nog de kans om eremetaal te veroveren maar ook dat bleek niet besteed aan het Oranje van Ronald Koeman. Ook weer twee nederlagen en veel kritiek na Nederland – Kroatie en Nederland – Italie.

Het zit Ronald Koeman ook niet bepaald mee in zijn tweede termijn nadat hij de lokroep van FC Barcelona niet kon weerstaan. Blessures teisteren zijn tweede termijn als bondscoach van het Nederlands Elftal. En dus gaat het heden ten dage opnieuw over Luuk de Jong want de armoede die Wout Weghorst zo nu en dan ten toon weet te spreiden doet de gemiddelde Oranje-fan weinig goed. Luuk de Jong wordt besproken, geanalyseerd en Luuk de Jong wordt bejubeld. Die conclusie kunnen we wel trekken na een week lang verschillende analisten te hebben gehoord over Luuk de Jong.

Voor Ruud Gullit is het wel duidelijk. Ronald Koeman moet Luuk de Jong bellen voor het eindtoernooi in Duitsland van volgend jaar zomer. ‘Luuk de Jong is de beste spits die we hebben’, zei Gullit deze week over De Jong, die meteen al aangaf zoch gevleid te voelen. Toch probeerde De Jong deze week ook duidelijkheid te verschaffen over een toekomst, een hernieuwde toekomst in Oranje. Iets wat niet helemaal gelukt is overigens want het lijkt er toch op dat de spits de deur op een kier gezet heeft.

‘Met wat voor gevoel ik naar Oranje kijk? Niet met het gevoel dat ik nog wel wil meedoen.’ Het is voor Luuk de Jong meer dan duidelijk. Althans, dat zou je denken. Totdat broer Siem een situatie voorlegt aan zijn broer Luuk. ‘En als ze straks vlak voor het EK zeggen: “Wil je toch niet even mee?”‘, vraagt broer Siem aan Luuk in de podcast van Siem de Jong.

Het antwoord laat zich raden en biedt tegelijkertijd ruimte voor speculatie. Tja, dat soort dingen… Daar kan ik nu geen antwoord op geven’, antwoordde De Jong, die daarmee wellicht onbedoeld de deur naar Oranje toch weer open lijkt te zetten.


Vorig artikelLuidt PSV de alarmbel? De ‘Belgenliefde’ voor PSV is groot | ‘PSV, de meest Belgische topclub’
Volgend artikelJürgen Klopp over ‘PSV aanvoerder’ Gakpo, die op zijn beurt Liverpool TV vertelt over ‘zijn’ PSV én Ibrahim Afellay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in