Home Nieuws Luuk de Jong kijkt terug op kampioenswedstrijd tegen Ajax: ‘PSV zit het...

Luuk de Jong kijkt terug op kampioenswedstrijd tegen Ajax: ‘PSV zit het eerst in mijn gedachten’

495
0

Luuk de Jong is al enkele jaren geleden vertrokken uit Eindhoven maar PSV zit nog altijd in zijn hart.

Vanuit Barcelona kijkt Luuk de Jong dan ook uit naar de topwedstrijd tussen PSV en Ajax. De Jong is PSV’er pur sang en ook ambassadeur van de club en dus is er veelvuldig contact tussen club en speler. Zo was er afgelopen zomer contact met de clubleiding van PSV om te kijken of een terugkeer mogelijk was, maar de spits gaf destijds zelf aan liever in het buitenland te blijven. FC Barcelona volgde en dus maakte de beste kopper van Europa een huurtransfer naar de club van zijn dromen.

De Jong bleef bij FC Barcelona, waar hij inmiddels het vertrouwen van trainer Xavi gewonnen lijkt te hebben. De Nederlander wist het net de afgelopen weken regelmatig te vinden en lijkt wekelijks meer waardering van de fans en media te ontvangen. Luuk de Jong volgt PSV op de voet en dus kijkt hij uit naar zondagmiddag half drie. Het doet de spits ook terugdenken aan zijn laatste PSV – Ajax. “Het werd thuis 3-0 in het eerste seizoen onder Mark van Bommel, 2018/2019. Toen wonnen we de eerste dertien competitieduels”, vertelt De Jong in een interview met het Algemeen Dagblad.

De Jong gaat verder: “Het werkte in mijn tijd vaak wel om Ajax met veel power, diepgang en direct spel te bestrijden”, vervolgt De Jong. “Je moet ze ontregelen en niet alleen maar inzakken. Benieuwd wat PSV nu kan.” De spits blikt terug op de kampioenswedstrijd tegen Ajax en kan nog altijd genieten van alles wat die dag PSV gebracht heeft. De Jong was doelpuntenmaker en zag PSV excelleren op de dag dat het moest gebeuren.

Hoe ziet de toekomst van de spits eruit? Als het aan PSV had gelegen, had De Jong dit seizoen mogelijk weer in het shirt van de club gespeeld. “Ik heb met John de Jong besproken dat ik nog in het buitenland wilde blijven. Er was toen sprake van dat Barcelona misschien zou komen en anders wilde ik bij Sevilla blijven. Ik heb nog een aantal jaar te gaan in mijn carrière, het buitenland smaakt nog steeds naar meer. Als ik op een dag terug zou gaan naar Nederland, zit PSV het eerst in mijn gedachten. Ik ben ambassadeur van de club en het contact is goed. Maar ik heb niks gepland.”


Vorig artikelVan Nistelrooij rekent op doorbraak Bakayoko: ‘Johan vertrouwt erop dat het belletje komt en ik ook’
Volgend artikelAnalisten richten kritische pijlen op Mario Götze: ‘In Duitsland denken ze al niet meer aan Götze’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in