Home Nieuws Luuk de Jong kiest zorgvuldig zijn woorden en vergelijkt Noa Lang met...

Luuk de Jong kiest zorgvuldig zijn woorden en vergelijkt Noa Lang met Xavi Simons: ‘Teveel met zichzelf bezig’

72422
0

Luuk de Jong zag precies een jaar geleden Xavi Simons nog niet schitteren voor PSV want de jonge topvoetballer bleek nog geen basisspeler te zijn in de wedstrijden tegen Rangers FC.

Tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal had Simons zijn visitekaartje dan al wel afgegeven maar de echte doorbraak kwam pas later. Niet veel later overigens. Wat vond Luuk de Jong als aanvoerder eigenlijk van Xavi Simons? Althans, wat vond de aanvoerder nu écht van Xavi Simons?

Onder PSV fans gaat het allang niet meer over Simons sinds de spectaculaire intrede van Noa Lang en de spectaculaire opkomst van Isaac Babadi. Luuk de Jong lijkt in gesprek met RTL7 zijn woorden voorzichtig te wegen en te kiezen. Daarentegen is het verschil tussen Noa Lang en Xavi Simons wel degelijk goed zichtbaar voor Luuk de Jong. Dat zegt de spits voorafgaand aan het Champions League-tweeluik met Glasgow Rangers voor de camera van RTL7.

“Ze zijn allebei avontuurlijk aan de bal. Ze proberen allebei iets te creëren”, zei De Jong, die eerst over zijn samenwerking met Lang zegt dat het uitstekend verloopt op dit moment. “Noa is een jongen die de combinaties met mij zoekt. Of als ik loopacties maak.”

Vervolgens ging De Jong in op de samenwerking met Simons, die naar RB Leizpig vertrok. “Xavi was individueel heel erg sterk. Hij kon zijn eigen acties maken. Hij was nog jong, waardoor hij misschien teveel met zichzelf bezig was af en toe. Dat heeft ons overigens heel erg veel gebracht. Dat pakte positief uit”, blijft De Jong complimenteus voor zijn voormalig ploeggenoot.

“Met Noa heb ik misschien meer een samenwerkende connectie aan de bal. Dat voelt erg goed”, aldus aanvoerder Luuk de Jong.


Vorig artikelRangers-trainer flink onder de indruk van PSV en richt vizier op jonge ‘PSV toptalenten en topvoetballers’
Volgend artikelDominant PSV houdt zicht op groepsfase | Sangaré doet blunder Benítez teniet, Boscagli absolute uitblinker op één moment na

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in