Home Nieuws Luuk de Jong kan blijven hopen op langer verblijf in Barcelona, trainer...

Luuk de Jong kan blijven hopen op langer verblijf in Barcelona, trainer Xavi overweegt de Jong te behouden

507
0

Er gloort toch nog perspectief voor Luuk de Jong wat zijn verblijf bij FC Barcelona aangaat.

Spaanse media wisten ruim een week lang te melden dat de tijd van Luuk de Jong bij FC Barcelona erop zou zitten na de recente trainerswissel maar daar komt mogelijk toch verandering in. Xavi is nog niet bepaald onder de indruk van zijn kopsterke spits maar een snel vertrek zou niet meteen meer de eerste optie zijn voor Xavi. Het is een interessant gegeven voor PSV want Roger Schmidt heeft momenteel alleen nog de beschikking over Carlos Vinicius als centrumspits. Of de naam van Luuk de Jong al gevallen is in Eindhoven, blijft nog gissen maar feit is dat Luuk de Jong eigenlijk altijd welkom is bij PSV gezien zijn staat van dienst.

Maar ook in Barcelona zit men niet echt ruim in de aanvallers en dus dient ook FC Barcelona op haar tellen te passen als het over blessures en het aanvallende potentieel gaat. Op zaterdag wisten diverse media te melden dat de spits sinds de komst van Xavi een langer verblijf in Barcelona wel kon vergeten. Xavi zou hebben laten doorschemeren dat de Jong terug naar Sevilla zou kunnen verhuizen maar de nieuwe trainer lijkt zijn mening alweer te hebben bijgesteld.

Volgens Sport heeft Xavi op dit moment maar drie aanvallers tot zijn beschikking: naast De Jong zijn ook Memphis Depay en het Oostenrijkse talent Yusuf Demir opties in de spits. Dat maakt dat de spits niet weg kan, omdat de Catalanen anders flink moeten improviseren. Inmiddels zou de eigenlijke werkgever Sevilla, ook denken aan het terughalen van Luuk de Jong omwille van dezelfde redenen als FC Barcelona de Jong zou willen behouden. Het worden interessante weken voor Luuk de Jong en zijn familie.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here