Home Nieuws ‘Luuk de Jong is belangrijker dan Guardado’

‘Luuk de Jong is belangrijker dan Guardado’

11
0

PSV moet 2 van zijn belangrijkste spelers missen in 2 hele belangrijke wedstrijden. Het gemis van de 2 sleutelspelers zal zich laten voelen. 2 ex PSV trainers benoemen de kwaliteiten van beide spelers.

“Uitgerekend de drie spelers die PSV niet kan missen, zitten nu in de lappenmand”, stelt Rutten vast in gesprek met Metro over de absentie van Willems, Guardado en de Jon. “Met Jürgen heb ik gewerkt, hij is een echte doelpuntenmachine. Luuk is echter van onschatbare waarde voor PSV. Toen ik trainer was bij Feyenoord wilde ik hem er graag bij hebben. Fysiek én mentaal is Luuk héél sterk. Het is een echte persoonlijkheid aan wie het hele team zich optrekt, zowel in woord als gebaar. Jürgen heeft dat niet. Je mag dat ook niet van hem verwachten, want de kwaliteiten die Luuk heeft zijn zeldzaam.”

Sef Vergoossen sluit zich bij Rutten aan. Hij vindt De Jong de enige speler die bij PSV onmisbaar is. “Hij is belangrijker voor PSV dan Guardado. Hij is een spits met zeldzame kwaliteiten. De Jong is namelijk een type spits waarmee je kunt variëren in je speelstijl. Hij is balvast, technisch goed en is een aanspeelpunt. Maar je kunt met hem ook heel opportunistisch spelen als het niet loopt.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here