Home Nieuws Luuk de Jong: ‘Ik voel me basisspeler’

Luuk de Jong: ‘Ik voel me basisspeler’

25
0

Heeft Steven Bergwijn te weinig laten zien of kiest Cocu gewoon voor een andere speelwijze zodat Jürgen Locadia meer ruimte en vrijheden geniet?

Feit is dat Luuk de Jong ondanks alles gewoon weer basisspeler is. De spits voelt zich inmiddels ook weer onderdeel van de eerste elf.

‘Natuurlijk moet je als spits altijd je goals maken en ik weet ook dat ik ze nog genoeg ga maken. Maar ik ben daarnaast altijd een teamspeler geweest. Als we alles winnen en we worden kampioen terwijl ik niet scoor, dan is dat prima’, zegt de Jong in gesprek met VI.

’Het draait om kampioenschappen. Ik voel me nu lekker en ben belangrijk voor het team. Ik ben het aanspeelpunt, balvast, dat gaat gewoon goed. Als het een keer voetballend niet lukt, kunnen ze de bal altijd aan mij kwijt. Ik kop hem dan door of ik leg hem neer zodat mijn ploeggenoten eronder kunnen komen. Het is altijd fijn als we vanaf daar verder kunnen spelen in plaats van dat we de bal verliezen en weer terug moeten.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here