Home Nieuws Luuk de Jong haalt schouders op over kritieken over voetballende kwaliteiten

Luuk de Jong haalt schouders op over kritieken over voetballende kwaliteiten

17
0

Luuk de Jong blijft stoïcijns over de vele kritieken die hij krijgt te verwerken over zijn sterke en zwakke punten.

Het maximale vertrouwen wat de aanvoerder van PSV krijgt van Mark van Bommel heeft hem dit seizoen een reuze stap laten zetten. Inmiddels is de Achterhoeker topscorer van de Eredivisie en loopt hij bijna één op één. De constante discussie over zijn spel interesseert Luuk de Jong heden ten dage daarom vrij weinig, zegt hij in gesprek met Voetbal International.


Alle discussies gaan hem niet steeds voorbij. “Ja, daar krijg ik wel wat van mee. Wat ik daarvan vind? Helemaal niks. Ik weet dat ik waarschijnlijk toch alles speel bij deze trainer”, aldus de Oranje-international.

“Ik heb het vertrouwen. Laat mensen lekker praten, het moet toch érgens over gaan, dus nu wordt dit weer gezegd. Ik scoor tegen De Graafschap en tegen Tottenham, zo reageren is het enige wat je kunt doen. Het was wel een lekkere kopbal moet ik zeggen.”

Dat hij zo’n goede kopper is, heeft mogelijk te maken met het volleybalverleden van zijn ouders, denkt De Jong. “Om die ballen goed te timen, dat vind ik zo lekker. Daar heb ik zo’n goed gevoel bij. Het liefst heb ik alle ballen zo in de zestien. Die timing heeft, denk ik, wel met de volleybalachtergrond van mijn ouders te maken.”


Facebook Comments