Home Nieuws Luuk de Jong genoot volop bij Barcelona maar kon lokroep niet weerstaan:...

Luuk de Jong genoot volop bij Barcelona maar kon lokroep niet weerstaan: ‘PSV kwam met een topvoorstel’

3181
0

Luuk de Jong is weer teruggekeerd op het oude vertrouwde nest en is alweer onderdeel van de PSV familie. Alsof hij nooit is weggeweest.

De Jong heeft geweldige jaren achter de rug als speler van Sevilla en van FC Barcelona maar kon uiteindelijk de lokroep vanuit PSV niet weerstaan. “Dat je in een vol Camp Nou iedereen je naam hoort schreeuwen, is echt iets heel bijzonders. Dat ik bij FC Barcelona heb mogen voetballen, is sowieso iets waar ik ongelooflijk trots op ben”, zegt hij.

Na een moeizaam eerste halfjaar wilde Barcelona de huurovereenkomst verbreken maar de Jong bleef knokken en vechten en zag dit zelfs beloond worden met veel waardering en respect van dezelfde aanhang als die hem eerder niet zo netjes wisten te behandelen. “Uiteindelijk sloeg het om en ben ik nog belangrijk geweest. Ik heb na het seizoen van de trainers en leiding alle complimenten gekregen. Dat doet me heel erg goed”, zegt hij. “Misschien had ik nog kunnen blijven bij FC Barcelona, maar ik wilde nu duidelijkheid en PSV kwam met een topvoorstel, dat ook.”

Bij PSV weet de Jong wat er moet gebeuren en de uitdaging is dan ook groot. “Ik heb vertrouwen in de manier waarop nu gebouwd wordt. De as moet staan, maar er moeten ook talenten zijn aan de buitenkant. Die zijn er bij PSV”, zegt de spits, voor wie ook het WK telt.

“Ja, ik vind dat belangrijk. Maar dat is zeker niet de reden dat ik naar PSV ben gegaan. Voor Oranje kan ik absoluut van waarde zijn, zeker weten. Ik kon het ook bij FC Barcelona en heb nog steeds vertrouwen dat ik het voor elk team kan, zelfs als het in de slotfase is”, aldus Luuk de Jong.


Vorig artikelUruguayaanse verdediger Agustín Rogel in beeld bij PSV
Volgend artikelVan Nistelrooij prijst Brands en Cocu na trainingskamp met 17 jeugdsplers: ‘PSV geen koopclub’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in