Home Nieuws Luuk de Jong geniet van terugkeer in Sevilla | Sevilla spelers loven...

Luuk de Jong geniet van terugkeer in Sevilla | Sevilla spelers loven De Jong: ‘Luuk is heel gevaarlijk’

556
0

Luuk de Jong speelde van 2019 tot 2021 voor Sevilla FC en vierde daar grote successen.

De spits wordt alom gewaardeerd en merkte dan woensdag bij terugkeer. De verzamelde Nederlandse media spraken de Jong in het stadion van Sevilla en zagen dat het de spits en aanvoerder goed deed terug te zijn in de stad waar hij de Europa League mocht hoog houden.

“Ik heb een mooie tijd gehad bij deze club. Er zijn nog best wat jongens die ik ken uit mijn tijd. Ook met de mensen die bij de club werken, had ik goed contact. Dat maakt het leuk en speciaal”, aldus De Jong. De waardering voor de spits is enorm te noemen getuige alle lofuitingen in de Spaanse media.

De 32-jarige aanvoerder werd in Sevilla direct herinnerd aan zijn twee doelpunten in de finale van de Europa League tegen Inter, in het seizoen 2019/2020. Sevilla won met 3-2. “Dat seizoen konden we vanwege het coronavirus veel wedstrijden niet met publiek spelen. De titel in de Europa League hebben we ook niet echt met de fans kunnen vieren, dat was wel jammer. Maar ik heb hier een fantastische tijd gehad, het klimaat is hier ook geweldig”, aldus De Jong tegen ESPN.

De Jong is maar wat populair bij zijn voormalig ploeggenoten en technisch directer Monchi. Voormalig kompaan in de aanval Jesús Navas spreekt met veel waardering over de Jong. Ook andere spelers waarmee hij het team vormde spreken met veel waardering tegenover Spaanse media over de tegenwoordige aanvoerder van PSV.

“Ik herinner me nog heel veel van Luuk de Jong. We hebben samen een heel mooi seizoen beleefd waarin we Sevilla’s laatste titel behaalden. We speelden heel goed toen. Luuk is heel gevaarlijk die zijn hoofd erbij houdt”, aldus de 37-jarige Spanjaard.

Luuk de Jong is dus van de partij en dat geldt ook voor Xavi Simons, op wie vele ogen gericht zijn. Helaas geldt dat niet voor de Mexicaanse middenvelder Guti, die meer dan te gebruiken was in Sevilla. Érick Gutiérrez bleef ziek in Eindhoven achter. “Dat hoorden we kort voor vertrek”, baalde Ruud van Nistelrooij. “Je wil zo lang mogelijk wachten met het besluit om iemand wel of niet mee te nemen, want we spelen morgenavond laat pas. In dit geval was dat geen optie”, aldus de trainer over Guti.


Vorig artikelWinst PSV op Arsenal maakte indruk in Sevilla én op Sampaoli, die PSV veel bekeken heeft
Volgend artikelExcentrieke Jorge Sampaoli én ‘De Jong fan’ spits Navas heten Luuk de Jong welkom

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in