Home Nieuws Luuk de Jong geniet van Guus Til en baalt geenszins van ‘doelpuntloze’...

Luuk de Jong geniet van Guus Til en baalt geenszins van ‘doelpuntloze’ wedstrijd in Amsterdam

1891
0

Teamspeler als hij is, benadrukte Luuk de Jong na afloop dat hij genoten heeft van de teamprestatie in de Johan Cruijff Arena. De aanvoerder zag Guus Til uitblinken.

In gesprek met ESPN gaf Luuk de Jong aan dat zijn doelpuntloze wedstrijd hem niet deren kan. De aanvoerder moest wel erkennen dat PSV het in het eerste half uur lastig had. “We konden het tactisch niet goed neerzetten. Gelukkig hebben we de individuele kwaliteiten met Cody aan de zijkant die altijd een voorzet kan geven en Guus die er dan bij mij bijkomt, waardoor je met 2-1 voorkomt”, aldus De Jong. “Je gaat dan lekker de rust in en dat gevoel neem je dan mee naar de tweede helft.”

De wisselwerking tussen Luuk de Jong en Guus Til werd onderwerp van gesprek en dus werd er gevraagd of er specifiek getraind was waar hij moest lopen en waar Til moest lopen bij de voorzetten vanaf de zijkanten. “Je praat er vooral over met elkaar. We hebben een groep die heel goed met elkaar communiceert. We weten ook elkaars kwaliteiten. Dan zie je dat Guus een jongen is met veel loopvermogen en maar blijft komen in de zestien. Ik ben iemand die meer aan de bal komt en van daaruit wordt de counteraanval ingezet. Dat lukte een paar keer goed.”

De Jong zag dat PSV geen moment angst had voor de tegenstander en wist dat de wedstrijd zo weer kon keren. “Voetbal is soms echt van die detailmomenten, dat het opeens omwisselt. Daar is soms geen echte reden voor. Er komt een voorzet, je kopt hem binnen en het is 1-1. De hele mentaliteit draait dan om. Dat hebben we uiteindelijk goed gedaan”, aldus Luuk de Jong, die er na afloop voor koos om reserve-aanvoerder Cody Gakpo bij het in ontvangst nemen van de Cruijff schaal betrok.


Vorig artikelGuus Til strooit met nuchterheid nog meer zout in Amsterdamse wonden: ‘We winnen, 3-5, prima’
Volgend artikelExact één jaar én elf tegendoelpunten verder ziet Daley Blind steeds een andere wedstrijd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in