Home Nieuws Luuk de Jong gaat strijd aan met Sergio Ramos, Spaanse media waarschuwen...

Luuk de Jong gaat strijd aan met Sergio Ramos, Spaanse media waarschuwen Ramos voor De Jong

965
0

Luuk de Jong treft dinsdagavond Sergio Ramos als directe tegenstander in de thuiswedstrijd tegen Sevilla FC. De Jong is helemaal klaar voor de strijd met zijn voormalig werkgever.

De vraag is of Ramos ook klaar is voor een strijd met Luuk de Jong. De Jong geldt momenteel als topfit en Ramos mag dan spelen bij Sevilla maar de verdediger heeft zeker niet meer de klasse en finesse van weleer. De Jong kijkt logischerwijs uit naar met treffen met Ramos, die hij maar al te graag wil kloppen.

De Jong is inmiddels ervaren genoeg en speelde al tegen veel grote verdedigers dus opkijken naar welke verdediger dan ook is er voor De Jong niet bij. “Ik heb al wel eens een keer tegen hem gespeeld toen ik nog bij Sevilla zat. Hij is één van de besten ter wereld en daar wil je graag tegen spelen.”

PSV wordt geacht van Sevilla te winnen maar De Jong geeft wel een winstwaarschuwing af. ‘Bij Europese wedstrijden komt er altijd iets extra’s los bij hen. Hoe dat komt, is moeilijk te beschrijven’, zei de aanvoerder maandagmiddag op een persconferentie. In Spanje leeft men ook toe naar de wedstrijd tegen PSV.

Spaanse kranten zijn benieuwd hoe het gevallen Sevilla zich staande gaat houden tegen het tot op heden ongenaakbare PSV. Sergio Ramos krijgt van de kranten in Spanje in ieder geval voldoende waarschuwingen mee over het sterke spel van Luuk de Jong.

‘Ik heb zelf ook meegemaakt hoe Europese wedstrijden leven binnen de club. Maar in de competitie gaat het minder, dan zien wij ook. Ik zie dus zeker kansen voor ons. We moeten wel op en top gefocust zijn. Ze hebben de ervaring om kleine foutjes direct af te straffen’, aldus De Jong.

‘Ik heb daar een fantastische tijd gehad en veel moois meegemaakt, zoals de Europa League-winst. Ook buiten het voetbal had ik een mooi leven daar. Ik heb er ook veel geleerd als voetballer. Die ervaring neem je dan ook mee. Ik heb in Spanje, met name bij Xavi en Barcelona, geleerd om nog beter te timen in het los komen van mijn directe tegenstander.’

De Jong maakte van de gelegenheid ook nog even gebruik om nogmaals Oranje als een gesloten boek te beschouwen. Door het uitvallen van Wout Weghorst, Cody Gakpo en Memphis Depay zou Ronald Koeman De Jong er graag bij willen hebben, maar De Jong laat aan duidelijkheid opnieuw niets te wensen over.

“Nee, ik heb nog geen belletje gekregen. Dat is afgesloten en daar hoeven we niet veel meer over te zeggen”, aldus Luuk de Jong over Oranje en Ronald Koeman.


Vorig artikelVermoedelijke opstelling tegen Sevilla: Lozano, Dest in de basis, Tillman voor Saibari
Volgend artikel‘Makkelijke’ maar stevige kritiek op Peter Bosz: ‘Hij heeft alleen een plan A’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in