Home Nieuws Luuk de Jong blikt terug op adoratie fans FC Barcelona | Dankbare...

Luuk de Jong blikt terug op adoratie fans FC Barcelona | Dankbare Barca-fans in beeld

1080
0

Luuk de Jong heeft genoten van zijn seizoen bij FC Barcelona. De club die alles en iedereen bij elkaar liegt en bedriegt waar er bedrogen kan worden, heeft nog altijd om begrijpelijke redenen een enorme aantrekkingskracht op spelers wereldwijd.

De eerste de beste speler die bedankt om bij FC Barcelona te spelen omwille van de maffia- en omkopingspraktijken moet nog geboren worden maar zou wat ons betreft een groot compliment verdienen. Luuk de Jong zette twee jaar geleden ook weer om begrijpelijke redenen de deur naar FC Barcelona wagenwijd open toen Ronald Koeman hem belde. In Sevilla leek zijn rol zo goed als uitgespeeld te zijn op dat moment en Koeman zat verlegen om een spits.

De rest is geschiedenis. Luuk de Jong heeft genoten van zijn seizoen in Catalonie. De Jong merkt inmiddels dat hij mateloos populair is in Nou Camp. De Jong blikt in gesprek met het tijdschrift Helden terug op zijn bijzondere jaar in Barcelona.

“Xavi gebruikte me zoals Ronald Koeman het voor ogen had: als pinchhitter. Het was nog best wel spannend, want na de komst van Xavi vertelde hij me dat hij me niet nodig had. Ik vertelde hem dat ik wilde blijven en vechten voor mijn minuten.”

Uiteindelijk mocht Luuk de Jong blijven en werd hij met de week een belangrijkere speler voor de Catalanen. “Ik scoorde meerdere belangrijke goals in de laatste minuten. Als ik ging warmlopen in Camp Nou scandeerde het hele stadion heel hard en lang achter elkaar: ‘Loek, Loek, Loek.'”

In onderstaande video het afscheid van de spits in een vol Nou Camp in Barcelona. Het publiek waardeerde zijn inbreng enorm. In combinatie met zijn persoonlijkheid en inzet, werd De Jong een waar Barca-icoon.


Vorig artikelTransfermarkt: Bakayoko grootste stijger | Veerman en Lang 20 miljoen euro waard
Volgend artikelBookmakers voorspellen kampioenschap voor PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in