Home Nieuws Slechts twee geslaagde aanvallen is te weinig voor zwak en ‘emotioneel’ Lens...

Slechts twee geslaagde aanvallen is te weinig voor zwak en ‘emotioneel’ Lens | Maakt Lozano slechte beurt bij collega’s?

444
0

PSV heeft het cruciale Champions League-duel met RC Lens woensdagavond weten te winnen dankzij een rake kopbal van Luuk de Jong.

De Franse opponent uit Lens liet weinig zien in het Philips Stadion op fysieke arbeid na. De ploeg uit Ligue 1 voetbalde veelal armzalig en zag vele misverstanden ontstaan in met name de aanval, die dus eigenlijk geen moment goed uitgevoerd werd door de spelers van Lens. Ook aan de bal was het soms vrij armoedig wat het veelal gefrustreerde Lens liet zien.

De Franse opponent had geen moment recht op een resultaat in het Philips Stadion. Wel produceerde de ploeg twee prima aanvallen in de tweede helft, waar de paal PSV tot hulp kwam maar overall mocht Lens geen aanspraak op een punt maken. De wellicht zwakste broeder uit groep B dacht met fysiek en emotioneel spel PSV uit balans te brengen maar de ploeg van Bosz reageerde uiterst volwassen en professionele op de vele provocaties, door voor Lens een regen aan gele kaarten en een rode kaart opleverde.

De kansen op meer dan één doelpunt waren er voor PSV maar met name Hirving Lozano faalde en verzuimde Johan Bakayoko in stelling te brengen. Het regent kritieken voor de Mexicaan, die duidelijk op eigen gewin en succes uit bleek te zijn. De vraag is dan ook of Lozano een slechte beurt gemaakt heeft ten op zichte van zijn collega’s na diens verprutste kans? De drie punten zijn binnen dus wellicht blijft het bij een éénmalige boze blik of vermaning.

PSV begon niet bepaald sterk aan de wedstrijd, maar uit de eerste de beste kans was het wel direct raak. Johan Bakayoko legde de bal panklaar op het hoofd van De Jong, die andermaal bewees een kopper van wereldklasse te zijn: 1-0.

Vervolgens werden over het hele veld door beide ploegen felle duels uitgevochten, wat ertoe leidde dat er van goed voetbal op het natte veld nauwelijks sprake was. Lens wist voor rust geen enkele serieuze mogelijkheid te noteren, terwijl PSV het moest doen met speldenprikken van Hirving Lozano en Sergiño Dest. Beiden schoten alleen recht op Lens-doelman Rice Samba.

Ook in het tweede bedrijf gooide de thuisploeg zijn hele ziel en zaligheid in de wedstrijd. Bij fases had bij PSV het overwicht, maar kansen om de marge te vergroten bleven lang uit. In de slotfase werden de ruimtes groter. Johan Bakayoko was echter te zelfzuchtig en moest toezien hoe Lozano vervolgens oogkleppen op had.

Het niet voortijdig op slot gooien van de wedstrijd leek PSV bijna op te breken, toen Morgan Guilavogui in kansrijke positie hard op de paal schoot. Bosz zag zijn elftal door het oog van de naald kruipen en een zwaarbevochten zege boeken. Het was bovendien de eerste overwinning in het hoofdtoernooi van de Champions League sinds 2015 voor PSV.

Door de driepunter tegen Lens stijgt PSV naar de tweede plaats in Groep E. Het heeft nu evenveel punten als de Fransen, maar een beter onderling resultaat. Koploper Arsenal staat door een 2-0 zege op Sevilla op negen punten.


Vorig artikelBosz haalt zijn gram: ‘Ik werd uitgelachen toen ik zei dat ik hem goed vond’
Volgend artikelFranse media prijzen spel sterk PSV, kranten in Frankrijk lyrisch over Johan Bakayoko

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in