Home Nieuws Luuk de Jong: ‘Acht punten achter Feyenoord kan gewoon niet’

Luuk de Jong: ‘Acht punten achter Feyenoord kan gewoon niet’

271
0

Luuk de Jong vindt dat PSV gefaald heeft dit seizoen. In duidelijke bewoordingen laat de aanvoerder weten dat de voorsprong die Feyenoord op PSV heeft niet kan vanuit PSV perspectief bekeken.

De aanvoerder is kritisch op het spel van PSV dit seizoen. “Bij PSV begin je elk seizoen met het doel om kampioen te worden. Het kan zijn dat je het niet haalt, maar acht punten achter Feyenoord na 29 wedstrijden. Dát kan gewoon niet. Punt”, aldus De Jong. “Hoe knap Feyenoord het ook doet. Alleen hebben we er niks aan om puur in negativiteit te gaan hangen.”

De aanvoerder van de club gaat verder: “Je moet je als speler kunnen inleven in het nú. Kijk naar doelen die haalbaar blijven. We staan in de bekerfinale en Champions League volgend seizoen kan nog steeds.” Vergeleken met zijn eerste periode bij PSV ziet de spits vooral een gebrek aan stabiliteit.

“Want het is niet zo dat we destijds met PSV nou zo sprankelend speelden. Of zo dominant. Het spel van PSV is altijd al meer gebaseerd op ‘direct naar voren’ in plaats van tiki-taka. En op ‘gevaarlijk zijn in de omschakeling'”, zo geeft hij aan. “Met Phillip Cocu als trainer bouwden we wel op, maar zodra er enig risico dreigde, ging de bal naar voren en speelden we daar om de vallende bal”, klinkt het.


Vorig artikelTalent Seelt kijkt na spektakel in Amsterdam alvast vooruit: ‘Daar wil ik ooit spelen’
Volgend artikelHoe de kampioenswedstrijd van 2018 tegen Ajax inspiratie vormde voor een nieuwe oorwassing

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in